Insomniacs nya spel heter Song of the Deep

Samtidigt som Insomniac Games har fullt upp med att polera och slutföra det efterlängtade Ratchet & Clank passar studion även på att tillkännage ett lite mindre projekt som de jobbar med parallellt. Tidigare i veckan delade utvecklarna en kort trailer som etablerade att spelet handlar om havet, och nu har de lyft helt på skynket och börjat berätta om Song of the Deep.

Äventyret fokuserar på utforskning av undervattensmiljöer, både genom fridykning och med hjälp av u-båt, och det är strukturerat på det gamla beprövade metroidvania-viset. Det innebär att du sakta men säkert kommer att få nya förmågor som ger dig åtkomst till områden som du tidigare inte kunnat nå.

Det är lite ovant att se Insomniac ge sig på ett lite mindre projekt jämfört med de relativt stora titlarna som studion har på meritlistan, men med tanke på vilken kompetens som finns i företaget tror jag att de kan hitta på något intressant.

Jag måste dock medge att det är lite märkligt att se GameStop som utgivare av spelet, men det är förmodligen för att jag inte spelar så hemskt många spel i webbläsaren. De äger ju Kongregate som är en ganska omfattande aktör när det gäller mobil- och webbspel. Spelet kommer att släppas till PlayStation 4 framåt sommaren.

Ser du fram emot Song of the Deep?

2 kommentarer
  1. motz motz
  2. Kristoffer Nyrén Krille

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.