Hatsune Miku: Project DIVA Future Tone = många låtar

Jag har visserligen inte skrivit tidigare att Hatsune Miku: Project DIVA Arcade håller på att konverteras till PlayStation 4 och kommer att släppas under 2016 men jag råder bot på det här och nu! I september förra året, berättade Sega i en presskonferens att de tänker ta arkadspelet som släpptes initialt 2010 i Japan och porta det till Sonys kraftfulla konsol.

Arkadversionen kan man se som en rejäl hyllning till den virtuella pop-divan Miku, eftersom den innehåller de bästa låtarna från samtliga utgivna Hatsune Miku-spel. Givetvis finns andra musikaliska verk som inte återfinns i spel men som är fantastiska ändå. Arkadspelet har varit under konstant utveckling sedan 2010, då den allra första versionen lanserades i japans spelhallar (ja de har fortfarande sådana!).

213 låtar? Hur ska jag hinna med alla?

213 låtar? Hur ska jag hinna med alla?

Häromdagen postade en anställd på Sega två bilder på Twitter bestående av Hatsune Miku: Project Diva Future Tone som spelet heter på PlayStation 4. Den ena bilden visar när han misslyckas med en låt på svårighetsgraden ”normal” och den andra bilden visar det digra utbudet av sånger som spelet omsätter. Hela 213 musikstycken verkar finnas tillgängliga i spelet och det är en enorm mängd musik, speciellt med tanke på att de tidigare konsolspelen innehållit runt 30.

Än så länge är Hatsune Miku: Project Diva Future Tone endast planerat att släppas för nedladdning och Sega har tyvärr inte berättat om det blir tillgängligt utanför Japan. Ett exempel på hur Hatsune Miku: Project DIVA Arcade ser ut, finner du här:

Är du redo att starta ett japanskt PSN-konto bara för Miku?

6 kommentarer
  1. motz motz
    • Martin Svennberg Martin Svennberg
  2. Kristoffer Nyrén Kristoffer Nyrén
    • Martin Svennberg Martin Svennberg
      • Kristoffer Nyrén Kristoffer Nyrén
  3. Kristoffer Nyrén Krille

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.