God Eater Resurrection återuppstår i Europa

2011 släpptes i väst den första delen i den än så länge relativt korta serien: God Eater, som för närvarande är uppe i del två. PlayStation Portable hette plattformen och även om spelet sålde relativt bra både i och utanför Japan, var det nog en hel del som missade chansen för snart fem år sedan. Bandai Namco hakar på uppgraderings- och återutgivningstrenden, och erbjuder därför redan under nästa år en andra chans.

Jag är en av de (o)lyckligt lottade som helt missade spelen under PlayStation Portable-eran men när jag nu tittar på videor från spelet och animeserien, kan jag berätta att jag redan är såld.

När jag analyserar spelmekaniken, upptäcker jag genast varifrån det underbara Freedom Wars (8/10) fått sin inspiration. Upplägget är snarlikt God Eater där varje uppdrag sker i ett slutet område och där vissa moment måste uppfyllas för att kunna gå vidare. Det är uppenbart att fokus ligger i en actionbetonad upplevelse; karaktärerna svingar väldiga svärd mot enorma monster och det syns inte ett spår av turordningsbaserade strider.

God Eater Resurrection och God Eater 2 Rage Burst släpps till PlayStation 4 och PlayStation Vita under sommaren 2016. Då får du återigen möjligheten att ikläda dig rollen av en Gudätare; en elitsoldat vars enda uppdrag är att förgöra den mäktiga fienden Aragamis, sprungen ur en mystisk livsform…

Ser du också fram emot en välpolerad Gudätarupplevelse i sommar?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.