Första riktiga videon om Minecraft: Story Mode

Att Telltale Games arbetar på en ny titel som handlar om Minecraft, det vet vi ju redan. Under Minecon (den stora Minecraftmässan som i år besökte London) fick vi äntligen se vad det är spelutvecklaren har tänkt sig med Mojangs universum.

Istället för att få ikläda oss rollen av Steve från det ursprungliga spelet, får vi istället styra karaktären Jesse som tillsammans med sina vänner befinner sig på EnderCon. När de är på mässan händer något fruktansvärt och hemska monster släpps loss; zombier och creepers är bara några av dem.

I det fem episoder långa äventyret kommer vi att få följa Jesse och hans grupp i deras desperata jakt att hitta ”The Order of the Stone” – en grupp legender som kan rädda världen. Telltale Games har återigen en stark grupp röstskådespelare där vi bland andra finner Ashley Johnson som spelade Ellie i The Last Of Us, Dave Fennoy (The Walking Dead och The Wolf Among Us) och Corey Feldman från kultfilmen The Goonies.

Videon visar en hel del intressanta sekvenser som i alla fall jag tycker gör originalet rättvisa. En kort stund får vi se hjältarna när de precis hamnat i ”The Nether”, Minecrafts tolkning av helvetet, och det ser verkligen episkt ut! Första avsnittet släpps under 2015 och personligen är jag taggad som en tok.

Ser du fram emot Minecraft: Story Mode?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.