Vad hände i veckan? [Vecka 51 2014]

Veckan som gick bjöd på en del överraskningar som fick mycket publicitet och en del nyheter som kanske flög under radarn. Själv gladdes jag åt att höra att TellTale games kommit på ytterligare en knäpp idé och visst dök det upp en del nyheter på PlayStation Network som inte basunerades ut i media. I detta inlägg, som kommer återkomma sporadiskt (om ni uppskattar det), tänkte jag berätta om två saker. Den ena handlar såklart om TellTale Games nya spel som släpps under nästa år och det andra handlar om…ja, Hatsune Miku!

Minecraft Story Mode

Första natten med zombies...kan inte vänta!

Första natten med zombier. Kan inte vänta!

Att TellTale Games inte duckar för att anamma nya idéer står väl ganska klart efter den lyckade lanseringen av Tales from the Borderlands, men nu när de tar sig an Minecraft och ska lyckas leverera en berättelse i flera delar verkar väl deras planer helt befängda?

Nja, inte riktigt! Minecraft har även i sin ursprungsform en stark historia att berätta där allt faktiskt inte handlar om att hacka sten. Tittar jag lite på de äventyr som jag själv har upplevt under mina många speltimmar i gruvan hittar jag mängder av äventyr som skulle passa att skapa en berättelse kring. Första natten är ju alltid en upplevelse fylld av spänning, det vet alla som spelat Minecraft, men vi har också många andra småäventyr som kan berättas. Att försvara den första byn som spelaren stöter på, jakten efter diamanter långt ned i gruvorna, den hemska mardrömmen i The Nether (Minecrafts version av helvetet)  är bara några saker jag skulle vilja se.

De stora, monumentala händelserna i Minecraft hoppas jag också att vi får uppleva i TellTales Games form. Det finns ju faktiskt två legender i spelet som är i det närmaste episka. Jag tänker såklart på slutstriden mot den väldiga Enderdragon och den hemska dubbelgångaren till Steve – Herobrine – som sägs dyka upp och förfölja spelaren efter att spelet är avklarat. Kort och gott vill jag belysa att det finns otroligt mycket historia att berätta från Minecraft – det handlar inte bara om att hacka sten och bygga kojor!

Extra material till Hatsune Miku: Project Diva f 2nd

God Jul och Gott Nytt År (och grattis på födelsedagen?) önskar vocaloiderna.

God Jul och Gott Nytt År (och grattis på födelsedagen?) önskar vocaloiderna.

SEGA släppte under veckan ganska mycket nedladdningsbart material till Hatsune Miku: Project Diva f 2nd på PlayStation Store. Dels gratis kläder till alla vocaloider där det självklart handlar om tomtedräkter! För dig som har köpt Costume Club, har det dykt upp nya kostymer och om du, liksom jag har införskaffat Song Club, går det nu att ladda hem den allra första låten som heter ”Look This Way, Baby” av stjärnproducenten Ryo. Låten röjer på bra och är faktiskt ganska enkel, till och med på den näst högsta svårighetsgraden.

Passa på att koppla upp dig mot PlayStation Store nu och hämta allt gratismaterial, visst vill du se Luka dansa och sjunga i tomtekläder?

Det här var en liten återblick på det som jag tyckte var intressant under veckan. Kommentera gärna och berätta vad ni tycker om den här typen av kortare inlägg, eller tipsa – kanske har du hittat något kul du också?

4 kommentarer
  1. Macce_1
  2. macke86
  3. Martin Svennberg Martin Svennberg
  4. Tap10lan

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.