Final Fantasy XV har till slut fått ett släppdatum

Jo, det är faktiskt sant. Den tio år långa följetongen kommer att resultera i ett spel som vi alla kommer att kunna spela den 30 september. Spelet som till en början hette Final Fantasy Versus XIII men efter förseningar och komplikationer, och ett tjugotal andra spel i Final Fantasy XIII-serien, fick projektet en välbehövlig omstart och den nya titeln Final Fantasy XV.

Det var under ett evenemang i natt som datumet var tänkt att avslöjas, men det hela läckte ut i förväg tack vare en klåfingrig person på Gamespot som publicerade ett nyhetsklipp på YouTube flera timmar innan evenemanget ens hade startat. Lyckligtvis fanns det en del godis kvar för Square Enix att visa upp, i form av en ny trailer.

Som om inte trailern var tillräckligt spännande finns det även en ny demoversion av spelet som går att ladda ner nu. Denna demo kommer dessutom att låsa upp exklusivt innehåll till fulla spelet, så det är ju absolut värt en närmare koll.

Redan förra året när jag testade Episode Duscae blev jag oväntat förtjust i spelet, och det är glädjande med tanke på att jag har varit relativt utbränd på japanska rollspel under en längre tid nu. Det kändes som att Final Fantasy XV lämnade en rad gamla trötta spelmekaniker bakom sig, och det gör en hel del för en genre som ytterst sällan ruckar på grundläggande funktionalitet som etablerades för 15-20 år sedan. Om resten av spelet lever upp till mina förväntningar återstår dock att se.

2 kommentarer
  1. Fredrik Johansson Fredrik Johansson
  2. macke86

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.