Inför E3 – Ubisoft

Bortsett från Microsoft ser det ut som att Ubisoft kan stå för årets mest fullsmockade presentation, och det finns dessutom en hel del intressanta spel som jag själv ser fram emot. Det står dock redan klart att Skull & Bones kommer att avstå från E3 i år, då det har åkt på ytterligare en försening och förväntas bli klart någon gång under 2020. Det skulle inte förvåna mig om de vid något tillfälle har börjat om från grunden och satt siktet mot nästa konsolgeneration.

Innan mässan avslöjade Ubisoft att de skulle släppa fyra stora titlar under nuvarande räkenskapsår (som sträcker sig till och med mars 2020), och endast ett av dessa spel är för närvarande känt – nämligen Ghost Recon: Breakpoint. Detta spel kommer att vara liknande stilen vi fick i Ghost Recon: Wildlands (8/10), fast med några nya mekaniker som är lånade från populära överlevnadsspel.

Du måste nämligen hålla koll på hunger- och törstmätare samt använda kamouflage effektivt för att överleva utmaningarna i spelet. Eventuella skador du ådrar dig måste också behandlas, vilket osökt drar mina tankar till Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Till skillnad från Wildlands kommer du inte att ha det automatiska övertaget i eldkraft och resurser, utan du kommer att behöva tänka mer taktiskt. Om det uppfyller potentialen som utlovas kan detta bli väldigt underhållande.

Oddsen är dock goda för att detta inte kommer att vara det enda Tom Clancy-baserade spelet, och mitt årliga tjat om ett nytt Splinter Cell kan faktiskt till slut ge resultat. Med vad som verkar vara några tweetar med alkohol som bränsle hävdade Julien Gerighty (creative director för The Division 2( 8/10) att Splinter Cell mycket riktigt kommer att visas upp på E3. Efter lite panikartat städande från PR-representanter blev detta dock till slut klassat som ett ”skämt” i ett officiellt uttalande. Jag är dock väldigt redo för ett nytt spel i serien, och hoppas verkligen att det ligger sanning bakom Gerightys påstådda skojfriskhet.

Watch Dogs 3 är dessutom en lågoddsare för att dyka upp under presentationen, då det redan har läckt en del detaljer om spelet. Det är mer eller mindre bekräftat att utspela sig i London, vilket är väldigt spännande eftersom det inte är en miljö vi ser speciellt ofta i denna genre.

Uppdatering: Watch Dogs 3 har nu blivit offentliggjort av Ubisoft och kommer att heta Watch Dogs Legion. En kort teaser publicerades på twitter, med löften om mer information på E3.

Andra rykten säger att det inte kommer att finnas några dödliga vapen i spelet, för att passa bättre in i berättelsens ton. Det var ett av de vanligaste klagomålen mot det i övrigt utmärkta Watch Dogs 2 (8/10), att denna aktivistgrupp kunde meja ner hundratals människor men ändå hävda att de kämpade för folket. En mycket välkommen ändring om det skulle stämma.

Assassin’s Creed kommer att hoppa över detta år och istället sikta på 2020, så jag är ganska säker på att vi inte får se något på E3 i år heller. Det är dock redan mer eller mindre bekräftat via läckor och affischer i The Division 2 att nästa spel i serien kommer att utspela sig i Norden under vikingatiden. Definitivt ett intressant beslut, och med tanke på hur högkvalitativa spelen har varit på sistone är jag övertygad om att de kommer att hitta på något väldigt spännande.

Beyond Good & Evil 2 även detta att skippa E3 i år, och istället ha en fristående stream redan innan mässan drar igång. Det är lite märkligt då jag på förhand hade tippat det som en av hörnstenarna för Ubisofts presentation under E3.

Förhoppningsvis får spelet en egen plattform för att de slutligen kommer att på djupet och faktiskt visa vad spelet är rent konkret. Tonmässigt och utseendemässigt skiljer det sig så otroligt mycket från förra spelet att det är svårt att tolka vad som har visats under tidigare år. Oavsett lär det nog vara en bra bit bort på lanseringskalendern. Kanske ett lanseringsspel till nästa konsolgeneration?

Potentiellt får vi även se en del expansionspaket under presentationen, då Ubisoft är väldigt flitiga med att erbjuda nytt innehåll till spelen de släpper. Bland de mest sannolika kandidaterna räknar jag nog The Division 2, Trials Rising (8/10) och The Crew 2 (6/10).

Det florerar även en del rykten som antyder att Ubisoft kommer att lansera en egen prenumerationstjänst, i likhet med EA Access. Om det ligger någon sanning i detta lär denna tjänst detaljeras under presentationen.

Om jag sammanfattar mina spekulationer om de fyra stora spelen som släpps innan slutet av mars 2020 får jag ihop Ghost Recon: Breakpoint, Splinter Cell, Watch Dogs 3 och ett spel till. Det kan mycket väl handla om ett helt nytt spel som inte är baserat på befintliga serier, vilket då gör det ganska svårt att gissa sig till. Men om det nu är baserat på befintliga serier kanske det är dags att sparka liv i Prince of Persia igen? Jag skulle definitivt inte tacka nej till detta i alla fall.

Svar på dessa frågor och mycket annat får vi den 10 juni klockan 22.00.

Vad hoppas du att få se från Ubisoft?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.