Mer Life is Strange är på väg senare i år

Under 2015 slog franska Dontnod oss med häpnad med den gripande berättelsen i det episodiska äventyret Life is Strange. Vi bjöds på allt från tidsresor till genuint rörande vänskap, och nu kommer vi även att får bekanta oss med vad som hände innan huvudberättelsen. Life is Strange: Before the Storm är nämligen en serie i tre delar som kommer att skildra förhållandet mellan Chloe och Rachel innan Rachels försvinnande, och innan huvudseriens protagonist Max trädde in i bilden.

Själva utvecklingen har dock inte Dontnod hand om, utan den äran går istället till Deck Nine. Det är inte en alltför meriterad studio, vilket får mig att känna lite oro inför den potentiella kvaliteten på berättelsen. Med tanke på hur alla element verkligen klickade i originalserien känns det riskabelt att lägga ut en sidohistoria till en annan utvecklare, men jag hoppas att Dontnod har lite att säga till om innan den färdiga produkten är här.

Första episoden kommer att släppas den 31 augusti, vilket innebär att väntan inte är alltför lång. Utöver denna miniserie har det ju talats om en ny säsong men denna verkar ligga längre fram i framtiden. Om du mot förmodan ännu inte har spelat igenom detta fantastiska spel är det helt klart läge nu, med tanke på att det ingår i denna månads PlayStation Plus-spel.

Ett svar
  1. Jerry Olsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.