Inför E3 2017 – Ubisoft

Ubisoft brukar alltid hålla spännande presskonferenser, med tanke på att de oftast är bäst på att blanda riktigt intressanta spel med otroligt fåniga presentationer. Det finns därför underhållningsvärde för både spelintresserade och för de som vill se inslag som påminner om en trafikolycka.

En högkvalitativ röd tråd de senaste åren har dock varit att fantastiska Aisha Tyler har hållit i tyglarna för presentationen, men hon verkar dessvärre inte vara bokad för årets upplaga.

Nästan en månad innan Ubisofts E3-presentation började det dyka upp information om vad vi kan förvänta oss i årets upplaga, men mycket som tillkännagavs var ganska förväntat. South Park: The Fractured But Whole fick till slut ett nytt släppdatum, och efter förra årets lite väl långa segment hoppas jag på ett lite mer nedtonat inslag under årets presentation. Vi vet redan vad spelet är, och nu vill återstår bara själva lanseringen.

Jag ser dock väldigt mycket fram emot att se vad det har blivit av Assassin’s Creed efter uppehållet förra året. Trots att jag är väldigt förtjust i serien är den i stort behov av nya mekaniker och ett annat perspektiv, vilket jag hoppas att den extra utvecklingstiden har tillåtit. Tidiga läckor antydde att The Witcher 3: Wild Hunt (9/10) är en inspirationskälla, vilket låter som en lovande idé förutsatt att de behåller de bitar av sin egna identitet som faktiskt fortfarande fungerar. Enligt uppgifter är det Egypten som är skådeplatsen för årets upplaga, och det finns onekligen mycket spännande som går att göra med detta upplägg.

En av de mer överraskande nyheterna som dök upp innan E3 är att The Crew kommer att få en uppföljare. Detta spel hade absolut ett lovande koncept, men implementeringen var ganska medioker. Jag hade förhoppningar på att få se en spirituell uppföljare till Burnout Paradise, och även om delar av spelvärlden var intressant att utforska så var körkänslan bitvis ganska usel. Förhoppningsvis kan de åtgärda detta till uppföljaren, då just körkänslan känns ganska viktig i ett bilspel.

Vi kommer troligtvis att få se en matig genomgång av Far Cry 5 också, vilket redan innan E3 både blev offentliggjort och tilldelades ett lanseringsdatum i februari. Jag är själv en stor fan av serien, men skippade faktiskt Far Cry Primal eftersom det började kännas lite för bekant efter flera spel på kort tid. Far Cry 5 bjuder på ett väldigt intressant upplägg i den amerikanska glesbygden i Montana, där en domedagssekt börjar utgöra en fara för samhället. Det är ett tillräckligt nytt och fräscht upplägg för serien för att definitivt fånga mitt intresse.

Ubisoft har ju en ganska trevlig tradition av att avsluta sina presentationer med riktigt imponerande premiärer. Förra årets uppvisning av Steep (7/10) kanske inte blåste taket från byggnaden, men det kan ju inte bli jackpot varje år. Detta år hoppas jag på att vi får se ett nytt Splinter Cell, för jag anser att Sam Fisher har varit på permission tillräckligt länge nu. Både Splinter Cell: Conviction och Splinter Cell: Blacklist var högklassiga spel, och det är hög tid att dra fram mörkerkameran och infiltrera svårnavigerade militärkomplex igen.

Presentationen kommer du att kunna se på måndagen den 12 juni klockan 22.00.

2 kommentarer
  1. normalniklas
    • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.