Inför E3 2017 – Bethesda

De senaste två åren har Bethesda bjudit på riktigt starka uppvisningar på E3, och har dessutom levererat högklassiga produkter efter högt ställda förväntningar. Det ska därför bli spännande att se om de kan fortsätta i denna takt, eller om årets presentation kommer att bli ett mellanår.

Förra året handlade mycket av presentationen om Arkane Studios. Den franska delen av företaget fick rejält med utrymme för att visa upp Dishonored 2 (9/10), vilket lanserades framgångsrikt i höstas. Den Austin-baserade delen av studion fick möjligheten att visa upp Prey (8/10), som på många sätt överraskade mig positivt när det släpptes för bara några veckor sedan.

Årets presskonferens kommer troligtvis att handla ganska mycket om det som det ryktades om inför förra året, men som aldrig dök upp. Jag tänker främst på att svenska MachineGames nu länge har varit tysta om vad de har sysselsatt sig med, och det kommer troligtvis att handla om ett nytt Wolfenstein. Efter deras framgångsrika hanterande av nystarten av denna gamla klassiska spelserie skulle det inte förvåna mig om Bethesda gärna ser mer av detta framgångsrecept, och jag tror att många av fansen håller med.

Ett spel som det talades väldigt mycket om för ett år sedan är en uppföljare till The Evil Within. Detta Shinji Mikami-producerade verk klickade aldrig riktigt med mig, trots ett väldigt lovande upplägg, men det sålde förhållandevis bra. Detta brukar ju innebära en uppföljare förr eller senare, och jag tror att det är dags för ett avtäckande under denna presentation.

Vi kommer troligtvis att få se obligatoriska inslag från The Elder Scrolls Online, som verkar vara ganska framgångsrikt för utgivarna. Det är inte det största MMO-spelet på marknaden, men efter att de strukturerade om och tog bort månadsavgiften har fler och fler lockats av att utforska Tamriel. Det släpps ju dessutom en ny expansion under juni, och de kommer säkert att vilja ge denna en marknadsföringsskjuts.

Jag tror dock att det är för tidigt att förvänta sig några nyheter om ett nytt The Elder Scrolls, även om jag är ganska säker på att utvecklingen är i full gång. Det tar många år att knåpa ihop dessa spelvärldar, och det är trots allt inte så länge sedan teamet blev klart med Fallout 4 (9/10) och dess expansioner. Ingen skulle bli gladare än jag om vi skulle få se The Elder Scrolls VI, men jag tror att detta kommer att vara på menyn nästa år istället.

Finns det då någon potential för överraskningar? Jag skulle vilja säga att det finns en liten chans att det PC-exklusiva Quake Champions kommer att leta sig till konsoler. Vid förra årets presentation kändes det osannolikt, men med tanke på att det Bosskey-utvecklade Lawbreakers nu har en ändrad strategi känns det genast mer troligt att denna arenaskjutare kan finna ett hem på konsoler också. Bethesda kan inte blunda för framgångarna som till exempel Overwatch (8/10) har haft, och de vill säkert ha en bit av kakan.

Om du är morgonpigg kan du se denna presentation på måndagen den 12 juni klockan 06.00.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.