Inför E3 2015: Square Enix

Sist ut bland presskonferenserna under årets E3-mässa är Square Enix, som i år har en hel del spännande att visa upp. Vad sägs till exempel om titlar som Kingdom Hearts 3, Rise of the Tomb Raider eller Deus Ex: Mankind Divided? Eller, viktigast av allt, Just Cause 3!

Den japanska utgivaren har säkert en del hemligheter i rockärmen också, men att döma av vad vi känner till kommer det förmodligen att bli en riktigt trevlig presentation att se. De har dock bekräftat att Final Fantasy XV inte kommer att dyka upp, utan avvaktar till Gamescom i augusti istället.

Kingdom Hearts 3 är ett spel som vi egentligen fortfarande inte vet speciellt mycket om. Det bekräftades under E3 2013 och det stod klart att det även då var väldigt tidigt i utvecklingsstadiet. Det är dock dags för lite mer konkret information om det av många efterlängtade actionrollspelet, och vi kommer sannolikt att få en bättre uppfattning om vad spelet kommer att handla om. Jag tror dock fortfarande inte att vi kommer att se en lansering i år, utan snarare under 2016, men jag kommer inte att bli ledsen om jag har fel!

Rise of the Tomb Raider är kanske lite märkligt att ta upp på en PlayStation-blogg eftersom det kommer att släppas framåt slutet av året, men enbart på Xbox-plattformarna. Men eftersom att ingen i spelbranschen vet vad ordet ”exklusivitet” egentligen betyder kan vi vara ganska säkra på att spelet kommer att vandra över till resterande plattformar under nästa år. Vi kommer sannolikt inte att få ett datum för detta redan under E3 eftersom Microsoft säkert inte vill tappa eventuella sälj, men det ska bli väldigt intressant att se hur Tomb Raider har utvecklats från den lysande rebooten från 2013.

De riktiga höjdpunkterna för mig blir dock Deus Ex: Mankind Divided och Just Cause 3 som båda är hett efterlängtade uppföljare till spel som jag verkligen älskar. Just Cause 2 är ett av de spel jag tillbringade absolut mest tid med på PlayStation 3 och jag är ännu en gång redo att åsamka galna mängder förstörelse i en omfattande öppen spelvärld.

Deus Ex: Mankind Divided får väldigt gärna vara mer av vad föregångaren erbjuder också, men gärna utan de smått trasiga bossfighterna. Human Revolution erbjöd en väldigt härlig stämning och ett flertal alternativ att ta sig igenom de flesta sekvenser, men just bossarna kändes lite som fyrkantiga klossar till de runda hålen. Berättelsen var dock tillräckligt bra för att leva med de tillkortakommanden spelet hade, och jag är väldigt förväntansfull inför Mankind Divided.

Mer om detta får vi se den 16 juni kl 19.00!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.