Doom får ny trailer och ett lanseringsdatum

Det är svårt att hitta spel som har revolutionerat en genre lika mycket som Doom när det släpptes 1993. Detta intensiva och stämningsfulla spel polerade konceptet id Software redan hade etablerat genom Wolfenstein 3D och skapade ett spel som i många år blev synonymt med förstapersonsskjutare.

Det var dock länge sedan vi övergav begreppet ”Doom-klon” nu, men det betyder inte att den meriterade spelserien är död. Efter uppvisningen på E3-mässan förra året tog jag för givet att vi skulle få se nästa del framåt hösten 2016, men faktum är att vi kommer att få se den fjärde iterationen redan nu till våren.

Den 13 maj är det alltså dags att börja slakta demoner med allehanda skjutvapen (och motorsåg förstås) igen och det som har visats upp är helt klart en riktigt vacker skapelse. Det är dessutom positivt att se att spelet är betydligt snabbare än Doom 3, som enligt mig blev lite för mycket överlevnadsskräck och för lite gasen i botten. Huruvida konsolversionen av spelet kommer att kunna leva upp till grafiken i de trailers som har visats upp återstår dock att se, men att döma av vad Machine Games har lyckats göra med spelmotorn i Wolfenstein: The New Order (7/10) kommer åtminstone bildfrekvensen vara klanderfri.

Är du taggad inför ett nytt Doom?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.