Återutgivningen av Final Fantasy XII har ett släppdatum

Den grafiskt förbättrade versionen av PlayStation 2-spelet Final Fantasy XII har på PlayStation 4 fått namnet Final Fantasy XII: The Zodiac Age. Det som har gällt som utgivningsdatum tills nu har varit det vaga ”under 2017”. Mitt i den svenska industrisemestern den 11 juli kommer spelet att ha världspremiär i Europa och USA.

Jag skulle dock vilja argumentera för att kalla det en nyversion snarare än en återutgivning, då en hel del nyheter har lagts till förutom förbättrad grafik. Först och främst delar karaktärerna inte längre på samma uppgraderingskarta, och vi får istället ett helt nytt jobbsystem som vi har sett i andra Final Fantasy-spel.

Japan och Asien får vänta på reaktionerna i väst.

Många ansåg att den tolfte delen i den långlivade serien var för svår, och i Zodiac Age har åtgärder vidtagits för att balansera svårighetsgraden. Som om inte det vore nog kommer det också att finnas ett utmaningsläge där din äventyrargrupp från en sparfil kan ta sig an 100 strider med ökande svårighetsgrad och komplexitet.

När spelet ursprungligen släpptes under våren 2006 var det bara ett halvår innan PlayStation 3 gjorde entré och tillhör ett av de många bra spelen som dök upp i slutet av PlayStation 2’s livslängd. Jag hade i stort sett gett upp på konsolen vid tillfället och missade detta och exempelvis Rogue Galaxy. Det gör mig extra glad att jag får en chans att spela det nu och dessutom i en förbättrad version.

Kommer du att spela Final Fantasy XII: The Zodiac Age?

Ett svar
  1. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.