Andra säsongen av Minecraft: Story Mode är snart här

Äntligen kan vi sluta gräva efter nyheter om Telltale Games eventuella fortsättning av det episka äventyret i Minecraft: Story Mode (9/10). Den fyrkantiga berättelsen får självklart en uppföljare där hjältinnan eller hjälten Jesse är tillbaka med nya hyss och står inför nya utmaningar.

Denna gång handlar det om en skattjakt som går helt snett. Istället för att lägga vantarna på ett gäng diamanter, fastnar hennes hand istället i en vante, eller rättare sagt en handske av ren prismarine. Då det stenliknande blocket av just den här typen återfinns i undervattensmonument i Minecraft-världen, misstänker jag att en del tid kommer att tillbringas under vattenytan.

Japp, vi får dyka under ytan! Efterlängtad upplevelse i Minecraft-världen!

Japp, vi får dyka under ytan! Efterlängtad upplevelse i Minecraft-världen!

Det visar sig snart att en ond entitet har uppmärksammat Jesses stordåd i förra säsongen och har ställt in siktet på protagonisten för att genomföra, vad jag förväntar mig, en diabolisk plan. Självklart kommer vi att få stifta bekantskap med nya ansikten där en del är renhjärtade hjältar och andra som utvecklas till hatiska fiender. En del av karaktärerna från första säsongen kommer att återvända och givetvis tar säsong två hänsyn till de svåra valen som spelaren tvingades till i föregående upplaga.

Redan den 11 juli släpps det första avsnittet, vilket bär titeln “Hero in Residence”, till PlayStation 4. Jag kommer att ”blocka” det datumet i min kalender, eftersom jag har längtat efter en fortsättning på äventyret ända sedan jag såg eftertexterna rulla i Minecraft: Story Mode – Episode 8: A Journey’s End? (8/10).

Ser du fram emot nya äventyr i Minecraft-världen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.