Aksys fortsätter att stödja PlayStation Vita i väst

I helgen gick Anime Expo av stapeln i Los Angeles och då passade Aksys Games på att tillkännage en del trevliga nyheter för alla som gillar japanska spel. Aksys är, som säkert bekant, en utgivare som specialiserar sig på lokalisering av spel för västvärlden och de är också en av de få utgivare som verkligen håller liv i PlayStation Vita här.

Nu har vi fått bekräftelse att åtminstone tre nya projekt är på väg mot Sonys portabla konsol, och det finns onekligen en del att se fram emot.

Först ut har vi en nyversion av rollspelet Tokyo Twilight Ghost Hunters som släpptes här för drygt ett år sedan. Utöver den nya undertiteln Daybreak Special Gigs World Tour, erbjuder spelet även fem nya kapitel och några nya funktioner. Spelet kommer dessutom att släppas både till PlayStation 4 och Vita, men datumet är ännu inte spikat.

Om du behöver ännu fler rollspel kan du dessutom se fram emot det Falcom-utvecklade Tokyo Xanadu, som släpptes i höstas i Japan. Aksys meddelar att detta actionrollspel med Persona-influenser kommer att dyka upp i väst under 2017 till en PlayStation Vita nära dig. Inga besked gavs dock om PlayStation 4-versionen av spelet som är under utveckling, men vi kan ju hålla våra kollektiva tummar för att den också hittar hit.

Sist men inte minst kommer vi att få en portning av det smått legendariska Zero Escape: 9 Hours, 9 Persons, 9 Doors, som är det första spelet i den lysande Zero Escape-serien av visuella romaner. Originalspelet släpptes bara till Nintendo DS, och kom faktiskt inte ens till Europa, vilket gör att en portning till PlayStation Vita är mer än välkommen. Zero Escape: Zero Time Dilemma släpptes nu förra veckan och är sista och avslutande delen i serien, och Fredrik håller för närvarande på att spela igenom det för recension. Jag ser oerhört mycket fram emot att sätta tänderna i både detta spel och den kommande portningen av första spelet, men det är dock fortfarande oklart när vi får ta del av detta.

Vilket av dessa spel ser du mest fram emot?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.