ABZÛ får ett datum och en fantastiskt vacker trailer

Jag formligen älskar flummiga och udda spelupplevelser och har därför länge sett fram emot titlar som Boundless, No Man’s Sky och såklart ABZÛ. Redan under E3-mässan 2014 fastnade blicken och hjärtat vid studion Giant Squids amibitösa projekt som handlar om vatten, hav och varelserna däri.

I år fick inte Matt Nava’s studio stå själva i rampljuset och visa hur långt de kommit med sin titel men de fanns närvarande under mässan och lät inte den förlorade scentiden avskräcka dem. Tvärtom visade de stolt upp en ny trailer som spreds via sociala medier och de gav oss dessutom ett datum för när spelet släpps.

I videon får vi återigen stifta bekantskapen med dykaren som formligen flyger fram genom vattnet bland kelp, mystiska ruiner och mängder av olika vattenvarelser. Spontant tycker jag att miljön, fiskarna och övrigt liv liknar de som går att finna under ytan här på vår jord men det återstår att se.

ABZÛ släpps till PlayStation 4 redan den 2 augusti och jag kan avslöja att jag redan nu känner en stor längtan efter att få kasta mig ned i vattnet för att utforska världen och bara njuta.

Tänker du doppa tårna i Giant Squids fantastiska värld under ytan?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.