Månadens höjdpunkter [Oktober 2015]

Efter en månad med mängder av starka spelsläpp, som till exempel Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (9/10), Mad Max (8/10) och SOMA (8/10), är det nu dags att blicka fram mot oktober och vad denna månad har att erbjuda. Att döma av listan med spel som kommer att släppas kommer vi absolut inte att sitta sysslolösa.

I höstrusket kan vi se fram emot bland annat supersvåra plattformspel, dystopiska rollspel och en resa bakåt i tiden till den industriella revolutionen. Det finns med andra ord något för i princip alla smaker denna månad.

Super Meat Boy (PS4, Vita)

Det här är förvisso inte ett speciellt nytt spel eftersom det ursprungligen släpptes på andra plattformar redan 2010, men det är inte förrän nu det tar steget till PlayStation-plattformar. Detta spel skapade en helt ny nivå när det gäller utmanande, men rättvisa, plattformspel genom emellanåt smått sadistisk nivådesign och knivskarp precision i styrningen.

Fortfarande idag är det väldigt få spel i genren som når upp till detta mästerverk, och glädjande nog kommer alla PlayStation Plus-medlemmar att få avnjuta spelet kostnadsfritt eftersom det kommer att bli ett av oktobers PlayStation Plus-spel.

Wasteland 2 (PS4)

Många blickar säkert fram emot Fallout 4 i november, som utan tvekan är en av höstens stora höjdpunkter. Innan dess kan vi dock fördjupa oss i en annan ambitiös postapokalyptisk spelvärld, närmare bestämt Wasteland 2, vars föregångare faktiskt var en av de stora inspirationskällorna för Fallout-serien.

Spelet använder sig av det mer klassiska rollspelsstuket med isometrisk kameravinkel och turordningsbaserade strider istället för förstapersonsperspektivet som Fallout-serien nu har anammat. PC-versionen som släpptes förra året fick väldigt positivt mottagande, och det enda som jag ser som skulle kunna stjälpa upplevelsen på PlayStation 4 är om kontrollschemat inte riktigt fungerar på en handkontroll.

Assassin’s Creed Syndicate (PS4)

Efter ett mellanår förra året med det något trasiga Assassin’s Creed Unity verkar Ubisoft ha lagt ner lite mer krut på årets upplaga för att kunna bibehålla statusen på deras årliga storsäljare. Detta betyder förhoppningsvis att de rycker lite i tyglarna och skapar en mer fokuserad produkt som inte försöker spreta åt alla håll samtidigt.

Med en väldigt intressant spelmiljö i London under industriella revolutionen som grund och en utlovad putsning av stridssystemet ser jag möjligheten för serien att återvända till tidigare storhet. Mycket hänger på om de faktiskt lyckas leverera en färdig produkt denna gång, samt om de lyckas motstå frestelsen att packa in för många sidoaktiviteter. Förhoppningsvis har de lärt sig av andra spel som faktiskt har kunnat leverera mycket innehåll utan att fylla kartan med hundratals ikoner och påminnelser.

Övriga spelsläpp

 • Dengeki Bunko: Fighting Climax (PS3, Vita)
 • Disgaea 5: Alliance of Vengeance (PS4)
 • Dragon Age: Inquisition Game of the Year Edition (PS4)
 • Rock Band 4 (PS4)
 • Farming Simulator 2016 (Vita)
 • Transformers: Devastation (PS4, PS3)
 • Uncharted: The Nathan Drake Collection (PS4)
 • Dragon Quest Heroes (PS4)
 • Grand Ages: Medieval (PS4)
 • The Talos Principle (PS4)
 • Guitar Hero Live (PS4, PS3)
 • Tales of Zestiria (PS4, PS3)
 • WWE 2K16 (PS4, PS3)

Vad ser du fram emot mest i oktober?

2 kommentarer
 1. motz motz
  • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.