Månadens höjdpunkter [November 2016]

Årets näst sista månad är runt hornet, och även om det inte finns så hemskt många spelsläpp kvar handlar det till stor del om några av årets största titlar. Som om inte detta var nog har ju Sony även en hårdvarulansering att genomföra, knappt en månad efter sjösättningen av PlayStation VR (8/10). Jag talar förstås om den trimmade PS4-modellen PlayStation 4 Pro, som kommer att vara konsolvärldens första steg mot spel i 4K-upplösning.

Har du ingen TV som klarar denna upplösning går du ändå inte lottlös om du köper Pro-modellen, eftersom spel som stödjer konsolen kommer att erbjuda stabilare bildfrekvens och bättre bildkvalitet.

Dishonored 2

Förväntningarna på denna uppföljare är minst sagt skyhöga efter det briljanta äventyret vi bjöds på i föregångaren. Den utsökt designade spelvärlden och de finslipade spelmekanikerna som gav utrymme för både smygande och action har fortfarande inte överträffats i denna genre, och berättelsen om Corvo och Emily var minst sagt medryckande.

Hur utvecklarna kommer att kunna förbättra och vidareutveckla detta koncept ska bli riktigt intressant att se, och jag ser mycket fram emot att se hur de två spelbara protagonisterna hanteras. Kommer vi att få se vitt skilda kampanjer för Corvo och Emily, eller blir det bara små variationer? Jag tippar på det sistnämnda, men förhoppningsvis kommer det att åtminstone kännas varierat.

Watch Dogs 2

När Watch Dogs visades upp ursprungligen höjdes det till skyarna som spelet som skulle revolutionera en hel bransch. Verkligheten blev ju inte riktigt så som folk önskade, vilket ledde till lite oproportionerlig kritik till ett spel som i slutänden var helt okej.

Uppföljaren ser ju ut att fixa en del av de största problemen som originalspelet drogs med, och då tänker jag primärt på den ganska osympatiske protagonisten Aiden Pearce. Marcus Holloway ser istället ut att vara en ganska grundad person som inte agerar som en ratad b-filmshjälte.

Allt som har visats från spelet hittills vittnar om att Ubisoft har förstått att spelare vill ha lite kul i öppna spelvärldar, vilket är en frisk fläkt jämfört med den något gråa vardagen som första spelet bjöd på.

Final Fantasy XV

Vad kommer det bli av detta spel som har utvecklats under tio år, och som troligtvis har skrotats mer än en gång under perioden? Förhoppningsvis blir det mycket av det som jag såg glimtar av i demoversionen Episode Duscae, för det gjorde att jag började se fram emot ett japanskt rollspel för första gången på många år.

Det kändes mer dynamiskt än något annat spel jag har spelat i genren, och bjöd både på vackra miljöer och intressanta strider. Det råder inget tvivel om att Square Enix siktar på att spelet ska bli ett av årets största lanseringsevenemang, men om det kommer att leva upp till tio års uppdämda förväntningar är fortfarande oklart.

Övriga spelsläpp

  • Call of Duty: Infinite Warfare (PS4)
  • Sword Art Online: Hollow Realization (PS4, Vita)
  • Eagle Flight (PSVR)
  • Dishonored 2 (PS4)
  • Assassin’s Creed: Ezio Collection (PS4)
  • Killing Floor 2 (PS4)
  • The Crew: Calling All Units (PS4)
2 kommentarer
  1. Alestes Alestes
  2. Thomas Thomas

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.