Månadens höjdpunkter [Mars 2020]

Den vårlika vintern är snart över och många av vårblommorna är redan här. Skulle vi få en oväntat sen vinter, finns det självklart några nya spel att se fram emot. Trots att många av vårens storspel har flyttats till senare så har du ändå några riktiga guldkorn att se fram emot.

Månaden bjuder på klassiska skjutare i ny tappning, japanska rollspel; både baserade på anime, omarbetade versioner och nyheter, sportspel och Lovecraft-osande science fiction-äventyr.

Nioh 2 (PS4) – 13 mars

Nioh 2 är kanske inte helt oväntat en uppföljare till Nioh (9/10) från 2017, även om det utspelar sig på sent 1500-tal innan originalspelet. Det är precis som föregångaren ett actionrollspel med tunga undertoner från japansk historia och mytologi. Team Ninja som ligger bakom spelet är kanske mest kända för Ninja Gaiden- och Dead or Alive-serierna som fått stor uppmärksamhet och uppskattning.

I detta PlayStation 4-exklusiva äventyr utlovas en mängd vapen och färdigheter och där bossarna kan ha en själkärna som tillåter spelaren att förvandla sig till dess form efter att ha besökt ett tempel. Dessutom erbjuds ett samarbetsläge online för upp till tre spelare. Om du inte hittar någon kompis, ska det också gå bra att frammana datorstyrda medhjälpare.

Nioh 2 har genomgått flera betaomgångar där utvecklarna samlat in massor av återkoppling från spelarna för att få ett så slipat och bra spel som möjligt. I mitten av mars kommer svaret.

DOOM Eternal (PS4) – 20 mars

DOOM är tillsammans med Wolfenstein-serien förstapersonsskjutarnas grundmall och det har kommit en hel uppsjö av uppföljare. DOOM Eternal utlovar mer av allt och ska enligt utsago vara ungefär dubbelt så stort som föregångaren från 2016. Den här gången har de demoniska trupperna nått Jorden och du måste stoppa dem från att utrota hela mänskligheten. De klassiska vapnen som BFG och motorsågen är givetvis tillbaka, men det ska också finnas en köttkrok som fungerar som en änterhake där du både snabbt kan ta dig fram till fiender eller ta dig upp på platåer. På flerspelarsidan är den stora nyheten asymmetrisk två-mot-en där två demoner tar sig an en fullt uppgraderad slayer-soldat.

DOOM Eternal har stoltserat med flera utmärkelser som ett av de spel som flest ser fram emot i år, och det var även med på PSbloggens lista över 2020 års mest spännande spel.

Persona 5 Royal (PS4) – 31 mars

Atlus visade med Persona 4 Golden att de kan tillföra djup, relationer och en förstärkt berättelse till redan fantastiska spel och Persona 5 Royal är en utökad version av det redan eminenta Persona 5 (10/10). Förutom optimeringar och förbättringar om du har en PlayStation 4 Pro så bjuds på flera stora nyheter. Vad sägs till exempel om en ny medlem i The Phantom Thieves, ett nytt palats, ny musik, mer berättelse, en tredje skoltermin och nya sociala aspekter? Om du inte redan spelat originalet låter detta i mina öron som den ultimata versionen och kan mycket väl vara en kandidat till ett av årets bästa rollspel tre år efter att originalet dök upp.

Övriga spelsläpp

 • OVERPASS (PS4) – 3 mars
 • Langrisser I & II (PS4) – 10 mars
 • My Hero One’s Justice 2 (PS4) – 13 mars
 • Dead or School (PS4) – 13 mars
 • MLB The Show 20 (PS4) – 17 mars
 • La-Mulana 1 & 2: Hidden Treasures Edition (PS4) – 17 mars
 • R.B.I. Baseball 20 (PS4) – 17 mars
 • DOOM 64 (PS4) – 20 mars
 • Moons of Madness (PS4) – 24 mars
 • One Piece: Pirate Warriors 4 (PS4) – 27 mars
 • Galak-Z: The Void / Skulls of the Shogun: Bone-A-Fide Edition – Platinum Pack (PS4) – 31 mars
 • Operencia: The Stolen Sun (PS4) – 31 mars

Vad tänker du spela i mars?

4 kommentarer
 1. Thomas Thomas
  • Thomas Thomas
 2. Niklas Storm
 3. Alestes Alestes

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.