Månadens höjdpunkter [Juli 2015]

Juli månad är snart här och sommarens speltorka börjar träda i kraft på allvar. För många kommer detta att innebära möjlighet att återvända till den uppsjö av högkvalitativa spel som släpptes i våras, men trots de få släppen finns det några saker att se fram emot även denna månad. Den samlade listan är ganska kort, men jag är ganska säker på att en del indiespel som inte ännu har bekräftade datum kommer att dyka upp under månaden.

God of War III Remastered (PS4)

Nyversionen av God of War III är kanske inte årets mest spännande spelsläpp, men faktum kvarstår att det är ett riktigt bra actionspel. PS3-versionen är fortfarande grafiskt imponerande och jag kan bara föreställa mig hur vackert det kommer att bli med högre upplösning och bildfrekvens. Jag gissar på att det kommer att cirkulera en del brutala skärmdumpar på internet med tanke på det inkluderade fotoläget också.

Det är lite trist att det bara är God of War III som får en nyversion, men samtidigt förståeligt eftersom de äldre spelen hade krävt en hel del resurser för att putsa upp till denna nivå. Då är det bättre att Sony Santa Monica lägger detta krut på andra projekt.

The Swindle (PS4, PS3, Vita)

Detta är ett lovande tvådimensionellt plattformspel som fokuserar på smygande i en väldigt snygg steampunkmiljö. Element av Stealth Inc-spelen och Mark of the Ninja känns igen, men i The Swindle är ditt huvudmål att bryta dig in i byggnader och sno åt dig så mycket pengar och värdesaker du kan.

Det finns dock lite hinder i vägen i form av bland annat vaktrobotar, säkerhetskameror och diverse datorer som behöver hackas av den kapable inbrottstjuven. Uppdragen kan dessutom lösas på en handfull olika vis för att passa även de spelare som inte känner sig helt hemma i smygandet. Nivåerna genereras dessutom slumpmässigt för att göra situationen mer intressant, vilket bådar gott för omspelningsvärdet.

King’s Quest: A Knight to Remember (PS4, PS3)

Det har gått 17 år sedan vi fick ta del av det senaste spelet i den klassiska äventyrsserien King’s Quest, men nu är det snart dags att återuppväcka denna charmiga spelserie igen. King’s Quest-spelen har betytt mycket för peka-och-klicka-äventyren redan innan Lucasarts trädde in på scenen och började dominera genren.

A Knight to Remember är den första delen av fem i det episodiska upplägget för nya King’s Quest-spelet, och trots att de ursprungliga skaparna Ken och Roberta Williams inte är inblandade i utvecklingen har de båda uttryckt förtroende för The Odd Gentlemens vision för det nya spelet. Att döma av de lilla vi har fått se av spelet hittills finns det mycket som talar för ett härligt äventyrsspel.

Övriga spelsläpp

  • Ar Nosurge Plus: Ode to an Unborn Star (Vita)
  • Hyperdimension Neptunia Re;Birth3: V Generation (Vita)
  • Pneuma: Breath of Life (PS4)
  • Rocket League (PS4)
  • Deception IV: The Nightmare Princess (PS4, PS3, Vita)
  • Rory McIlroy PGA Tour (PS4)
  • F1 2015 (PS4)

Vad ser du fram emot mest denna månad?

Ett svar
  1. Quint Quint

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.