Månadens höjdpunkter [Augusti 2019]

Augusti är snart här och även om vi i Sverige förknippar det med skolstart och slutet på sommarsemestrarna, ser stora delar av norra halvklotet det fortfarande som sommar vilket märks när det kommer till spelsläppen. Även spelarna kanske hellre sörplar på en paraplydrink i solstolen vid någon härlig strand?

Branschen går fortfarande på sparlåga, men det finns några riktiga guldkorn som dyker upp under månaden. Eller vad sägs om en andlig uppföljare till Until Dawn (9/10), en radioaktiv roguelike och ett finskt actionäventyr?

Rad (PS4) – 20 augusti

Världen har gått under och mänskligheten har i stort sett dött ut. Två gånger. I detta post-post-apokalyptiska actionspel med glimten i ögat spelar du en tonåring som måste vända den nedåtgående trenden och rädda världen från total undergång. Men strålningen kommer att mutera dig och ge dig kraftfulla men bisarra krafter.

Spelet marknadsförs som en roguelike och utlovar dagliga utmaningar där du samlar kassetter som kan låsa upp krafter och uppgraderingar vilka hjälper dig i framtida spelomgångar.

Control (PS4) – 27 augusti

Den finska studion Remedy Entertainment är kanske mest kända för Max Payne-serien och Alan Wake, och nu är de tillbaka med ett actionäventyr där du axlar rollen som den statliga agenten Jesse Faden som har en mängd övernaturliga krafter som telekinesi och levitation. Titeln är utvecklat på deras proprietära spelmotor Northlight Engine som tidigare använts i Quantum Break, vilket för övrigt utspelas i samma värld.

Spelet har liknats vid ett Metroidvania-format där du successivt låser upp åtkomst till nya delar av skyskrapan i New York där det utspelas. När spelet avtäcktes under Sonys presskonferens på E3-mässan 2018 var det nog många som tänkte både på Matrix och Star Wars när de såg trailern. Det ska bli spännande att se slutresultatet.

The Dark Pictures: Man of Medan (PS4) – 30 augusti

Supermassive Games ligger bakom det interaktiva skräckdramaspelet Until Dawn (9/10) och såg med den kommersiella framgången att de funnit en nisch där det inte finns särskilt många spel. The Dark Pictures kommer att bli en serie spel med oberoende delar och den första delen Man of Medan släpps nu. Den handlar om en grupp ungdomar på en båt som blir strandade på ett spökskepp och där dina beslut och din fingerfärdighet med quicktime-händelser kommer att avgöra vilka som överlever och vilka som dör.

Övriga spelsläpp

 • Madden NFL 20 (PS4) – 2 augusti
 • Age of Wonders: Planetfall (PS4) – 6 augusti
 • Guacamelee! One-Two Punch Collection (PS4) – 6 augusti
 • Metal Wolf Chaos XD (PS4) – 6 augusti
 • Remnant: From the Ashes (PS4) – 16 augusti
 • Crystar (PS4) – 27 augusti
 • MXGP 2019 (PS4) – 27 augusti
 • Shenmue III (PS4) – 27 augusti

Vad kommer du att köpa och spela i augusti?

3 kommentarer
 1. Thomas Thomas
  • Jesper Pettersson Jesper Pettersson
 2. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.