Månadens höjdpunkter [April 2022]

April är månaden fylld med lurendrejerier och skämt, påsk och valborgsfirande. Och skulle du behöva en paus från godis och must så dyker det givetvis upp några godbitar till din favoritkonsol.

Det jag är allra mest nyfiken på är att få se hur LEGO-spelen ska ta steget till den nya konsolgenerationen och hur en aningen stagnerad spelmekanik ska få nytt liv. Annars bjuds du på en oväntat klen månad med ovanligt få spelsläpp. Men med tanke på starten på året har du säkert flera spel på skämshögen att ta tag i om inget av de nya skulle falla i smaken.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga (PS5, PS4) – 5 april

Om du har spelat något av de tidigare LEGO-spelen från Traveller’s Tales så har du säkert en hum om vad LEGO Star Wars: The Skywalker Saga handlar om. Det är ett LEGO-baserat äventyrsspel som den här gången behandlar alla nio filmerna i huvudserien av Star Wars. De är uppdelade i trilogier som du kan tackla i valfri ordning där varje enskild film är uppdelad i fem banor vilket ger dig hela 45 berättelsenivåer att ge dig på.

Striderna ska vara helt omarbetade och om du har en karaktär med ljussabel utlovas olika attackstyrkor eller kraftattacker och för figurer med laserpistol kommer du att kunna sikta över axeln. Totalt ska det finnas över 300 spelbara figurer i spelet. Om du känner dig nostalgisk och föredrar de gamla spelens grymtningar och mummel över riktiga röster så utlovas ett så kallat Mumble Mode som ger dig just det. Skulle du ha blivit förtjust i alla sidospår både vad det gäller långfilmer och TV-serier, kommer det att släppas nedladdningsbart material med karaktärer från just dessa.

Road 96 (PS5, PS4) – 14 april

Road 96 är ett franskt äventyrsspel om två liftande tonåringar. Spelet har ett politiskt budskap, då huvudpersonerna flyr från den tyranniska diktaturen Petria och kan antingen försöka lämna landet eller störta styret. Budskapet fick exempelvis Facebook att ta ned en annons för spelet och det finns moment i spelet som är baserade på prov från Nordkorea.

Under varje spelomgång möter du sju olika personer där interaktionerna är procedurellt genererade och ska erbjuda en unik upplevelse varje gång. Utvecklarna har själva nämnt 80-talsklassikern The Goonies och Studio Ghibli-klassikern Porco Rosso som inspirationskällor. När spelet släpptes till andra plattformar i somras fick det överlag goda recensioner och bland annat musikspåret lyftes fram som starkt.

Chernobylite (PS5) – 21 april

Chernobylite beskrivs som ett överlevnadsspel med inslag av science-fiction. Du axlar rollen som den ukrainske fysikern Khymynuk och ska utforska ödemarken kring katastrofområden Chernobyl på jakt efter din flickvän Tatyana som försvann i kärnkraftsolyckan 30 år tidigare. Förutom fientligt inställda soldater så kommer du även att möta övernaturligt motstånd i form av skuggvarelser och muterad fauna. Spelet har ett hantverkssystem som involverar det mystiska ämnet som också blivit spelets titel. Omgivningarna är baserade på verkliga foton och 3D-avbildningar tagna på plats i Chernobyl. Det började som en lyckad Kickstarter och släpptes på flera plattformar inklusive PlayStation 4 förra året, men nu är det dags för en version på PlayStation 5.

Övriga spelsläpp

  • MLB The Show 22 (PS5, PS4) – 5 april
  • Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition (PS4) – 7 april
  • Slipstream (PS5, PS4) – 7 april
  • Pretty Girls Rivers (PS4) – 14 april
  • Lumote: The Mastermote Chronicles (PS4) – 21 april
  • MotoGP 22 (PS5, PS4) – 21 april
  • Ganryu 2: Hakuma Kojiro (PS4) – 22 april
  • The Serpent Rogue (PS5) – 26 april

Vad kommer du att spela i april?

Ett svar
  1. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.