Månadens höjdpunkter [April 2019]

Mars försvann i all hast och tog med sig det mesta av vintern. I mellansverige blommar redan både snödroppar och tussilago. April bjuder trots en förhållandevis lugn månad på ett av de på förhand stora exklusiva spelsläppen till PlayStation 4 där du kommer att få försöka överleva efter zombieapokalypsen.

En bubblare på min lista över månadens höjdpunkter är det tyskutvecklade peka-och-klickaäventyret Trüberbrook som finansierats genom en kickstarter-kampanj och som känns inspirerat av Arkiv X och Twin Peaks.


Zanki Zero: Last Beginning (PS4) – 9 april

Teamet bakom Danganronpa-serien har gjort ett postapokalyptisk rollspel där åtta överlevare kämpar för sin överlevnad och åldras extremt snabbt. Från förhandsinformationen ser det ut som en grottkrypare, men med överlevnadsmoment som att samla mat och resurser.

Självklart finns det mer än en twist då huvudpersonerna klonas och startar om som barn efter att de dör och karaktärerna personifierar de sju dödssynderna. Med tanke på hur intressanta Danganronpa-spelen har varit, ser jag verkligen fram emot Zanki Zero. Tyvärr släpps det bara till PlayStation 4 i väst, även om jag tycker att det är ett spel som passar perfekt till Vita.

Our World is Ended (PS4) – 18 april

Denna visuella roman handlar om ett gäng spelutvecklare som håller på att utveckla ett augmentet reality-spel där det visar sig att gränserna mellan fiktion och verklighet håller på att suddas ut och där flera av spelkaraktärerna håller på att bryta sig in i verkligheten. Du måste hjälpa spelteamet vid namn Judgment 7 att rädda världen från undergången.

Förutom den intressanta premissen bjuder spelet på otroligt vacker, färgsprakande manga-grafik. Även här krävs det kunskaper i japanska för att kunna avnjuta det bärbart på en PlayStation-plattform.

Days Gone (PS4) – 26 april

Days Gone avtäcktes på E3-mässan redan 2016 och nu har det äntligen blivit dags att ta del av slutresultatet. För att fullborda apokalyps-bingon, har stora delar av mänskligheten i denna titel förvandlats till zombieliknande varelser som kallas freakers och åkomman har även drabbat djur. Du axlar rollen som prisjägaren Deacon St. John som åker runt på sin motorcykel. Den spelar en viktig roll och det ska finnas ett omfattande uppgraderingssystem för bågen.

Uppdragen utförs i en öppen värld och det finns flera olika sätt att tackla dem, där vi bland annat har fått se smygmoment och öppen strid. När Sony avslöjat att de inte medverkar på E3 och ställde in PlayStation Experience står nog mycket av deras hopp för exklusiva spel år 2019 till Days Gone. Det ska bli spännande att se om det lever upp till förväntningarna.

Övriga spelsläpp

 • Bomber Crew: Complete Edition (PS4) – 2 april
 • Sword & Fairy 6 (PS4) – 2 april
 • Dangerous Driving (PS4) – 9 april
 • Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy (PS4) – 9 april
 • Earth Defense Force: Iron Rain (PS4) – 11 april
 • Ghost Giant (PS4) – 16 april
 • World War Z (PS4) – 16 april
 • Immortal Legacy: The Jade Cipher (PSVR) – 17 april
 • Trüberbrook (PS4) – 17 april
 • Mortal Kombat 11 (PS4) – 23 april
 • UglyDolls: An Imperfect Adventure (PS4) – 26 april

Vad tänker du köpa och spela i april?

2 kommentarer
 1. Thomas Thomas
 2. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.