Fem värdefulla tips i Friday the 13th: The Game

Det har gått några veckor sedan Friday the 13th: The Game (8/10) släpptes och efter en problematisk lansering, minskar nu bekymren med att komma in i matcher. Jag har sedan starten spelat många omgångar med vilda jakter på rädda lägerledare i rollen som Jason Voorhees, eller att springa ifrån den ishockeymaskprydde galningen.

I detta inlägg tänker jag dela med mig fem hjälpsamma tips för att underlätta dina äventyr i Camp Crystal Lakes djupa skogar och förhoppningsvis kunna rädda ditt liv, eller att kunna hinna ifatt dina tilltänkta mordoffer.

Stalk är ett värdefullt verktyg (Jason)

När Jason använder Stalk får bilden en blå ton.

Jasons fem specialförmågor gör det enklare för mördaren att kunna knappa in på sina motståndares försprång, och varje egenskap låses upp under matchens gång. När mördaren är i närheten av en lägerledare spelas en intensiv jaktmusik, men om antagonisten använder Stalk, stängs musiken av och en falsk känsla av trygghet bjuds i någon minut såvida han inte upptäcks. Jag rekommenderar kombinationen av Stalk och sedan rusningsattacken Shift för att överrumpla en livrädd motspelare.

Använd ficklampan (Lägerledare)

Rädsla är lägerledarens osynliga fiende och ju räddare du är, desto högre risk är att Jason upptäcker dig. Att vara ensam i mörkret ökar definitivt din fruktan, men för att motverka detta kan du använda din ficklampa. Naturligtvis ska du inte ha lampan tänd om herr hockeymask är i närheten, men vid ensamma tillfällen i skuggorna är det helt okej.

Kommunicera rätt (Lägerledare)

Visst går det att spela Friday the 13th: The Game utan headset, men om du vill kunna hjälpa andra lägerledare är kommunikation nyckeln till framgång. Berätta gärna var du såg ett bilbatteri eller om du har telefonsäkringen för att kunna underlätta för alla andra, såvida en walkie talkie är i ditt ägo. Var tyst om Jason är i närheten, för han kan faktiskt höra dig.

Använd öronen (Jason)

Frestelsen av att jaga en harig campare är förståelig, men glöm inte bort att lyssna emellanåt. Den ökände mördaren kan höra om någon misslyckas med reparationer eller om en fälla har utlösts, vilket är ett gyllene tillfälle att skrämma den stackare som gjort sitt ödesdigra misstag. Teleportera direkt med Morph eller Shift och besegra din motståndare omedelbart!

Lär dig Jasons styrkor och svagheter (Jason/lägerledare)

Ta gärna en extra titt i menyerna och studera varje Jasons fördelar respektive nackdelar

Alla tillgängliga versioner av Fredagen den 13:e-filmernas skräckfigur är unika individer, med egna styrkor och svagheter. Studera varje modell och försök att memorera Jasons förmågor, för det kan ge dig en litet försprång i matcherna om du är lägerledare.
Detta tips är också användbart om du är Jason eftersom dina svagheter kan vägas upp av de starkare sidorna.

Jag hoppas att min vägledning gynnar dig. Lycka till i Crystal Lakes blodiga äventyr!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.