The Game Awards utlovar 10 världspremiärer

Det är en evenemangsfylld vecka som inleder årets sista månad, och det ser ut att finnas mycket att se fram emot. Först ut är The Game Awards som i grund och botten är till för att dela ut priser till spel och utvecklare som har utmärkt sig under årets gång, men som mer och mer har utvecklats till en plattform för stora offentliggöranden och nya trailers.

I år lockar arrangören och programledaren Geoff Keighley med inte mindre än tio stycken världspremiärer som ska visas upp under galans gång, och en av dem är bekräftad att vara Far Cry Primal. Eftersom spelet redan har offentliggjorts misstänker jag att det handlar om premiärvisning av spelsekvenser, vilket är riktigt spännande!

Det har dessutom talats om att vi kommer att få se mer av Final Fantasy XV, ett spel som det har varit ganska tyst om ett tag nu. Jag är övertygad om att vi kommer att veta mer om spelet innan veckans slut, oavsett om det blir på The Game Awards eller på lördagens PlayStation Experience.

Många har spekulerat om huruvida Hideo Kojima kommer att dyka upp och ge sedvanligt kryptiska ledtrådar om hans nya projekt eftersom han är nära vän med Geoff Keighley, men det ser jag som väldigt osannolikt. Även om Kojima har lämnat Konami har det inte gått tillräckligt lång tid för honom att samla ihop ett team och få ihop en spelidé som är tillräckligt konkret för att visa upp än.

Det är inte helt omöjligt att Capcom är där med mer information om framtidens Resident Evil, och då tänker jag inte på den märkliga onlineskjutarsatsningen som de visade upp på Tokyo Game Show. Frågan är dock om Capcom vet vad som gjorde serien så populär från början, och om de i så fall kan återvända från actiongenren till den klassiska skräckstämningen. Vi kan ju åtminstone hålla tummarna och hoppas.

Jag tvivlar på att vi kommer att få se något stort PlayStation-exklusivt visas upp under The Game Awards eftersom det hade kannibaliserat lördagens PlayStation-specifika evenemang, men jag tror nog att vi kommer att kunna se fram emot en hel del trevliga nyheter oavsett. Galan kommer att direktsändas, men kommer bara att tilltala nattugglor eftersom det inte drar igång förrän klockan 3 på natten mellan torsdag och fredag.

Vad hoppas du att få se under The Game Awards?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.