PSbloggen önskar en god jul och ett gott nytt år!

Nu är vi här igen. Slutet av året är runt hörnet och det är dags att blicka tillbaka på spelen som har släppts. Det är ingen överdrift att kalla 2023 för ett fullsmockat spelår, och det har varit svårare än någonsin i PSbloggens historia att kröna vinnare i respektive kategori.

Och på tal om PSbloggens historia har vi faktiskt fyllt hela tio år för cirka en månad sedan, och det känns ganska galet hur fort dessa år har passerat.

Det går dock inte att summera spelåret 2023 utan att nämna de mindre trevliga aspekterna som gång på gång har visat sig under året. Jag talar förstås om de massuppsägningar som har varit en återkommande rubrik på nyhetssajter, där företag ofta rapporterar rekordvinster i samma andetag som de meddelar att massor av hårt arbetande utvecklare får lämna sitt jobb.

På redaktionen skänker vi en tanke till alla som har blivit av med jobbet under dessa svåra ekonomiska tider. Dessa företag behöver ta ett större ansvar för den långsiktiga hållbarheten i branschen istället för att bara haka på den galopperande girigheten som många har uppvisat de senaste åren. Ju längre detta dröjer, desto fler talanger försvinner från spelbranschen permanent.

Nu under helgerna kommer redaktionen att ta en välförtjänt ledighet för att umgås med familj och andra nära och kära. Det kanske till och med blir tillfälle att försöka komma ikapp i de titlar som vi missade under årets gång medan vi laddar batterierna inför ett lovande 2024. Under mellandagarna kommer du att kunna följa våra traditionsenliga årslistor, och vi ser fram emot att läsa dina kommentarer om dessa.

Slutligen vill jag å PSbloggens vägnar framföra ett varmt god jul och gott nytt år till alla våra trogna läsare. Det här är en resa som har pågått i tio år tack vare er, och vi siktar på minst tio till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.