PSbloggens årslista 2022: 2023 års mest spännande spel

Nu när 2023 fortfarande är i sin linda blickar vi framåt på spelen som planeras att släppas under det kommande året. Redan nu ser det ut som ett oerhört starkt spelår med massor av storspel som släpps februari-mars och en klick i juni. Men om det är något som pandemin lärt oss så är det att ta utannonserade släppdatum med en nypa salt. När vi förutspådde 2022 hade vi två spel med på listan som flyttats till 2023 i form av Forspoken och Dead Space Remake. Tror du de finns kvar i år också?

En annan spännande sak med februari är förstås att PlayStation VR2 släpps och det har redan utannonserats tio släpptitlar till den.

11. Alone in the Dark

Fredrik:
Alone in the Dark är en långkörare inom skräckgenren, trots att serien legat på is ett bra tag. De första spelen låg helt klart som inspirationskällor för bland annat Resident Evil, så hur kommer ett nytt spel fungera? Fortsätta bryta ny mark eller dra inspiration av spelen som följde dess mall?

10. Dead Space Remake

Jonny:
I förra årets upplaga av den här listan hade jag med Dead Space Remake, nyversionen av den numera klassiska rymdrysaren från 2008. Det blev inget släpp under 2022 som jag hade hoppats, men med ett nu utannonserat släppdatum satt till den 27 januari 2023 kan jag förhoppningsvis få en rejäl rivstart på nästa spelår. Det har sett lovande ut hittills och efter att ha klarat av styvbrorsan The Callisto Protocol nu i december har jag definitivt fått blodad tand.

9. Dead Island 2

Johan:
Jag inser att detta troligtvis inte kommer att bli 2023 års bästa spel, eller egentligen ens speciellt nära. Men föregångaren är ett spel som ligger mig nära om hjärtat efter massor av fantastiska kooperativa äventyr och missöden. Jag är otroligt nyfiken på vad detta spel kan leverera efter alla dessa år av utveckling och omstarter.

8. Amnesia: The Bunker

Fredrik:
Frictional kan ju onekligen sina saker när det kommer till tight avgränsade områden och effektiv skräck. Hur denna känsla av klaustrofobisk skräck ska översättas till ett mer öppet spelområde är jag oerhört nyfiken på.

7. Darkest Dungeon II

Jonny:
Sedan den dag jag hörde att det var en uppföljare på gång till ett av mina absoluta favoritspel, Darkest Dungeon (2016) har jag suttit som på nålar i väntan på ett släppdatum. Detta är nu satt till februari månad för de som spelar på PC, men någonstans hoppas jag även att konsolversionerna kommer att släppas under 2023. Väntan har varit lång, men jag tror innerligt att det kommer att vara värt det och ser fram emot att leda mina äventyrare ner i de mörkaste katakomberna.

6. Alan Wake 2

Johan:
Det dröjde ett bra tag innan PlayStation-fans fick ta del av Alan Wakes märkliga, Stephen King-inspirerade äventyr. Men nu när uppföljaren börjar närma sig kommer vi inte att behöva vända oss till andra plattformar, och det är otroligt spännande att se hur Remedy kommer att tackla en mer renodlad version av survival horror-genren.

5. Star Wars Jedi: Survivor

Jesper:
Star Wars Jedi: Survivor är en uppföljare till Star Wars Jedi: Fallen Order. Jag tyckte väldigt mycket om det första spelet och såg förbi kritiken med att tvingas spela om stora delar av banorna och det bitvis lägre tempot. Jag ser fram emot nästa del och vet efter Titanfall och föregångaren att Respawn Entertainment kan leverera en stark berättelse.

4. The Legend of Heroes: Trails Into Reverie

Jesper:
Det är ingen hemlighet att jag gillar The Legend of Heroes-serien och The Legend of Heroes: Trails Into Reverie ska knyta ihop säcken med historierna om Crossbell och Erebonia och agera slutkapitel för dessa sex spel och premiss inför den kommande Calvard-berättelsen. Det ska bli väldigt spännande att återse de karaktärerna en sista gång. Jag är ju väldigt förtjust i turordningsbaserade rollspel och det här är sista gången då nästa serie har gått till ett mer actionbaserat stridssystem. Dessutom blir det det första spelet som porteras till PlayStation 5, även om det ursprungligen utvecklades till PlayStation 4.

3. Blood Bowl 3

Jonny:
Jag spelar inte särskilt många spel med sport i fokus, men ett av undantagen är spelversionerna av Games Workshops figurspel Blood Bowl. Amerikansk fotboll ska blandas med våldsam fantasy och de franska utvecklarna Cyanide Studios har jobbat hårt för att följa upp favoriten Blood Bowl 2 (2015). Efter intensiv dialog med fans och spelare verkar utvecklarna vara på slutspurten och avspark blir i slutet av februari. Jag sitter ivrigt i publiken till dess.

2. Like a Dragon: Ishin

Johan:
Eftersom jag är en stor fan av Yakuza-serien (eller numera Like a Dragon-serien) har jag alltid suktat efter sidospåret som aldrig fick någon lansering i väst. Nu när fansen slutligen har blivit bönhörda ska det bli otroligt spännande att uppleva spelupplägget som jag älskar, fast i en annan tidsålder.

1. Deliver us Mars

Jesper:
Jag var sen på bollen med Deliver Us the Moon och spelade det först när det blev tillgängligt i spelbiblioteket efter det omgjorda PlayStation Plus-programmet. Om Deliver Us Mars klarar av att bjuda på en lika stark berättelse och kluriga pussel så kan det definitivt bli en av de starkare spelen under 2023.

Fredrik:
Efter det oerhört spännande, lågmälda och vackra Deliver us the Moon är jag jäkligt nyfiken på vad Keoken Interactive gör med lite mer budget och produktion.

Vilket spel ser du fram emot mest under 2023?

Ett svar
  1. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.