Veckans fråga: Vilket spel har du tillbringat mest tid i?

Det finns spel som är bra, det finns spel som är jättebra och sedan finns det spel som är såpass bra att de bara äter upp hela din själ (inkluderat eventuell fritid) utan att spotta ut den igen. I nådens år 2015 är det många spelare som har fastnat totalt i Destiny (8/10) medan andra fortsätter sitt eviga liv i tidstjuvar som Bloodborne (10/10) eller Final Fantasy-spelen. I veckans fråga bekänner vi i redaktionen våra synder men vi är också intresserade av vilka spel ni spenderar osunt många timmar på!

Martins drog kommer från Sverige och är fyrkantig

Diamanter! Ge mig diamanter!

Diamanter! Ge mig diamanter!

När jag var liten byggde jag med LEGO; jag byggde rymdskepp, städer, palats, racingbanor och planeter. Friheten var enorm och jag kunde egentligen skapa precis det jag ville, ända tills att bitarna tog slut. Nu är jag äldre, jag är pappa och min son är i samma ålder som jag var när jag upptäckte LEGO. Mitt barn har upptäckt Minecraft som ett substitut till plastbitarna. Fördelarna är många: bitarna tar aldrig slut, äventyren formar sig helt efter sättet vi spelar på och vi behöver inte städa upp efter oss.

Tillsammans har vi spelat Minecraft väldigt mycket. Vi har byggt slott, vi har utforskat nedervärlden och vi har besegrat slutbossen: The Enderdragon vid ett flertal tillfällen. Gång på gång gör vi nya världar och startar om vår resa tillsammans och det är lika kul varje gång. Ibland hoppar jag in i våra världar helt ensam och gör dem bättre eller ser till att hitta lite extra diamanter. Något med Mojangs spel gör att jag aldrig kan lämna det ifred, kanske är det därför jag ser att jag spelat spelet mer än 1300 timmar…

Antons hockeyintresse göddes av Sega Mega Drive

På den gamla goda tiden var puckarna mycket större. Domaren syntes dessutom endast från en viss vinkel.

På den gamla goda tiden var puckarna mycket större. Domaren syntes dessutom endast från en viss vinkel.

Det är många spel jag spelat alldeles för mycket i proportion till hur mycket tid jag lagt på andra aktiviteter i mitt liv. Men det som direkt plingade till i bakhuvudet när ämnet nämndes var mina otaliga sessioner framför Sega Mega Drive och spelet NHLPA ’93.

Mellan det av spelarfacket olicensierade EA Hockey och det helt licensierade NHL ‘94 släpptes detta mästerverk. Tyvärr utan Peter Forsberg i Quebec Nordiques men med en hel rad hjältar som Steve Larmer, Jeff Beukeboom, Vincent Damphousse, Neal Broten och Kevin Stevens. Tillsammans med en av mina bästa vänner och hans lillebror spelade jag detta hockeylir till dess att plasten sprack, både på spelfodralet och kassetten.

Turligt nog gick spelet fortfarande att spela vidare och vi spelade bland annat igenom en (enligt våra tidiga tonårshjärnor) fullängdssäsong där alla lag mötte alla och de bästa 16 lagen gick till ett slutspel. Statistiken höll vi koll på medelst papper och penna. Vi skapade helt enkelt ett Season Mode långt innan EA själva fixat detta till sina konsolversioner av spelet.

Jag minns inte om jag köpte NHL ‘94 direkt när det släpptes, men jag vet att jag än idag inte har spelat något annat sportspel lika mycket som jag spelat NHLPA’93.

Andréas sparade på krutet och slösade bort tiden.

Joel och Ellie i bil.

Tidstjuvar på utflykt.

Jag har själv aldrig fört statistik på spelandet, och min bristande tidsuppfattning hjälper inte heller till att ens ge en vettig uppskattning här frågan. Möjligen kan The Last of Us (9/10) vara i topp för riktig speltid då jag säkert knägått igenom det fyra gånger samt harvat runt alldeles för många varv i onlinedelen både på PS3 och PS4.

Men en del spel har ju sparfiler som rapporterar om vansinnets omfattning, och även om det körts många varv vet inte riktigt om jag litar på Gran Turismos uppfattning om 660 dagar riktigt, så leder gör antagligen Fallout 3 med 280 rimligt orimliga timmar. De kan knappast förklaras av grundspelet eller ens alla expansionerna, men jag vill minnas att det sista som gjorde var ett självpåtaget uppdrag att fylla mitt mysiga plåtskjul med så många av ödemarkens pinaler det gick att få in innan spelet eller verkligheten kraschade för gott.

På god tredjeplats hamnar Assassin’s Creed IV: Black Flag (8/10), där sparfilen säger 101 timmar på havet med PS3, och 107 på PS4. Nu är säkert en stor del av siffrorna förklarade av att jag har lämnat konsolen med spelet igång, hoppas jag i varje fall. För jag kunde ju byggt ett flygplan med den här tiden.

9 kommentarer
  1. macke86
  2. Quint Quint
  3. kalsid
  4. Macce_1
  5. Alestes Alestes
  6. motz motz
  7. riccaz riccaz
  8. Martin Svennberg Martin Svennberg
  9. Smurfen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.