Veckans fråga: Vilket spel blev du glad över att få se på E3?

Presskonferenserna är över och giganterna har utkämpat det årliga slaget. Många helt nya spel har utannonserats men även en del väntade uppföljare och ett och annat som återuppväckts från de döda. Denna veckas fråga kretsar kring det där magiska ögonblicket där du fick syn på något du längtat efter eller när du upptäckt något helt nytt. Redaktionen får börja att berätta om sina upplevelser och sedan är det såklart din tur!

Martin tappade balansen av Faiths hoppsparkar

Mirror's Edge Catalyst...you had me at "hello"

Mirror’s Edge Catalyst, you had me at ”hello”

Det blev ingen efterföljare av det fantastiska parkourspelet utvecklat av DICE. Istället tar spelutvecklaren med oss ett steg tillbaka, tillbaka till där allt började; spelet heter Mirror’s Edge Catalyst. Vi får förhoppningsvis en bra bakgrundshistoria som ger en djupare beskrivning av varför situationen är så krass i Mirror’s Edge.

Det står i alla fall klart att storföretaget Kruger inte alls agerar i mänsklighetens intresse utan att de har en helt egen agenda som förmodligen kretsar kring de vanliga viktiga sakerna; makt och rikedom. De korta spelsekvenser vi fick uppleva, såg helt fantastiskt vackra ut. Den stilrena estetiken finns kvar och Faith visar upp en något mindre mogen sida med mer aggressivitet. Jag är såld, det har jag varit länge!

Ett okänt spel seglade förbi de andra enligt Andréas.

horizonvf

”Hämta pinnen!”

Horizon: Zero Dawn kan vara den sämsta titel jag hört på länge. Men! Natur och prasslande buskar, ruiner och robotdinosaurier, en vältalig amazonrödhätta i en ljus postapokalyps, med pilbåge! Efter den minst sagt slentrianmässiga Tomb Raider-demonstrationen som mest såg ut som att valfri alpinistsekvens från förra spelet hade återvunnits, fast med ännu mer snö, så känns det nästan som jag inte kommer sakna Lara om det värsta skulle hända.

I bästa fall kommer Horizon bjuda på en både djup och intensiv spelupplevlse med ett intressant mysterium i en atmosfärisk och ovanlig miljö. Vad hände för att robotarna skulle utvecklades såhär, är de någon slags jordbruksmaskiner som spårade ur? Är den gröna sörjan de samlar in klorofyll, och vad har jag för nytta av det? I sämsta fall kan det inte bli annat än en väldigt god pannkaka. Årets överraskning helt klart, och förhoppningsvis också ett av nästa års bästa.

 

7 kommentarer
  1. motz motz
  2. Macke86
  3. Alestes Alestes
  4. Thomas Thomas
  5. Niklas Storm
  6. motz motz
  7. Macce_1

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.