Guerilla Games nya spel har avslöjats

Under nattens presskonferens visade Sony och Guerilla Games upp ett nytt actionrollspel vid namn Horizon Zero Dawn. Det har länge gått rykten om att studion jobbat på ett rollspel i en öppen postapokalyptisk spelvärld med mekaniska dinosaurieliknande monster, men det måste väl vara lite bra för att vara sant? Inte om vi ska tro på den imponerande demonstration vi fick från scenen i Los Angeles.

Upplägget i spelet är att civilisationen fallit och att mänskligheten har återgått till stammar medan naturen har återtagit sitt grepp om planeten. Ja, naturen och de mekaniska monster som vandrar i vildmarken förstås. I trailern får vi se en jaktsekvens som inte riktigt går som planerat och huvudkaraktären Aloy tvingas improvisera i en strid mot ett jättelikt monster.

Första intrycket jag får från spelet är att jag verkligen vill utforska denna utsökt designade spelvärld. De öppna vidderna och det till synes dynamiska ”djurlivet” ser väldigt tilltalande ut. 2016 är målet som Guerilla Games har satt för lanseringen och det ser mer och mer ut att bli ett av de mest fullpackade spelåren på länge.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.