Jerrys platinautmaning: Far Cry 5

Ibland inträffar vissa oväntade saker som jag vanligtvis inte har planerat från början, och när jag spelade klart Far Cry 5 (9/10) upptäckte jag att det inte var långt kvar till en platinatrofé.

Efter att ha klarat av spelet på ungefär trettio speltimmar, hade min skörd av troféer hamnat på cirka 75 procent, vilket fick mig att vilja stanna kvar i Hope County och fullfölja samlingen av pokaler.

De utmaningar jag hade kvar var bland annat att jaga olika slags djur, hitta gömda samlarobjekt och genomföra flera matcher i Arcade Mode. Jag tycker i efterhand att det inte är särskilt svårt att ta platina i Far Cry 5 eftersom flera av troféerna dyker upp i huvuduppdragen, men vissa pokaler är tidskrävande.

Det gäller att hålla huvudet kallt i Clutch Nixon-uppdragen.

Jag tog mitt sista pris efter att ha lyckats vinna tio aktuella matcher i Arcade Modes flerspelarläge och därmed var årets tredje platina ett faktum. Jag tycker faktiskt att spel för ensamma spelare inte ska ha troféer i onlinematcher för flera spelare, eftersom det kan bli svårt att ta dessa priser om några år när servrarna stängs ned.

Känner du för att ta en skinande, blå platina i Far Cry 5, tänker jag erbjuda mina bästa tips som förhoppningsvis kommer att underlätta för dig under jakten.

Samla pengar i skattjakter

Det finns flera invånare i Hope County som ger tips om undangömda pengagömmor och det är faktiskt värt att undersöka deras råd. Belöningarna är jättehöga och de kommer väl till pass när du ska köpa nya bilar för minst 50000 dollar.

Clutch Nixon

Stuntmannen Clutch var Hope Countys svar på Evel Knievel och hans gastkramande utmaningar är något att bita i. Oftast gäller det att ta sig igenom en hinderbana på rekordtid med den förrädiska omgivningen som ens värsta fiende. Lyckligtvis räcker det att klara av åtminstone ett race i varje region för att låsa upp Nixons pokal. Har du svårt med exempelvis vingdräkten, testa isåfall flygplanet eller fyrhjulingen istället.

Älgjakten i norra Värmland, nu med pilbåge och mindre krut.

Ta med jakthunden Boomer

En av de mest tidkrävande troféerna är att jaga och flå ett antal djur i hela Hope County, och jag rekommenderar att du tar med dig Boomer när du ska söka efter svårfunna djur. Hans luktsinne gör honom till utmärkt spårare och när han hittar något markeras objektet i bild. Boomers snabbhet kommer dessutom väl till pass om en hare springer ifrån dig.

Fiska vid de svåra områdena

Fisket är ett av de roligaste momenten och är avkopplande, men håll utkik efter de områden där de större fiskarna ger ett tuffare motstånd. För att låsa upp alla fyra fiskespöna måste du slå rekord i alla regioner och du kan hålla koll på dina största fångster i exempelvis fängelset vid Henbane River eller i Fall Ends pub. Vissa fiskar finns enbart i en särskild region.

Ta dig an sidouppdrag

Sidouppdragen erbjuder inte bara några välbehövliga dollar, utan flera av dem kan dessutom ge dig troféer om du slutför dom. Det bästa är att du kan ta dig an ett sidouppdrag när som helst, även om du klarat av kampanjen.

Har du tagit alla troféer i Far Cry 5?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.