Chefredaktörens utmaning [Vecka 44]

Gigantiska spel fortsätter att hagla och recensioner avverkas på löpande band, som du säkert har märkt de senaste veckorna. Majoriteten av vårt innehåll har varit just recensioner på sistone, och det är tur att det inte har skett alltför stora saker på nyhetsfronten.

Själv har jag varit fördjupad i ett par av årets största förstapersonsskjutare, och Electronic Arts har sannerligen bestämt sig för att lansera en rejäl bombmatta innan Call of Duty: Infinite Warfare släpps på marknaden.

46. Battlefield 1

Efter ett par skakiga lanseringar i Battlefield-serien ser det nu ut som att DICE är på rätt spår igen med Battlefield 1 (8/10). Den mer lågteknologiska miljön som följer med skildringen av första världskriget återfångar lite av de gamla storhetsdagarna från bland annat Battlefield: Bad Company 2, som troligtvis är det senaste spelet i serien som jag har tillbringat nämnvärd tid med online. Kampanjen är kort, men det är förväntat i ett spel som fokuserar på flerspelarläget och den bjuder på en del riktigt starka ögonblick.

Servrarna har fungerat i princip perfekt för mig hittills, vilket är mer än vad man kunde säga om till exempel Battlefield 4. Många av kartorna är väldigt underhållande också, och skapar ofta minnesvärda strider som gör att det är lätt att hamna i ”bara en match till”-mentaliteten.

47. Titanfall 2

När Titanfall släpptes till Xbox One och PC i början av generationen blev det nästan upphaussat som förstapersonsskjutaren som skulle konkurrera ut alla etablerade storspel. Det hade en solid bas, men eftersom innehållet var en aning tunt försvann spelarbasen relativt fort. Nu när Titanfall 2 (9/10) är här, är det både ett multiplattformspel och en betydligt fylligare produkt. Det är dessutom nästan löjligt roligt att spela.

Kampanjen är bättre än vad jag någonsin hade kunnat förvänta mig med tanke på att föregångaren inte hade någon riktig berättelse alls, och flerspelarläget är otroligt vanebildande. Matcherna är relativt korta jämfört med Battlefield 1, vilket gör att tiden väldigt snabbt springer iväg och det blir några fler matcher än ursprungligen planerat. Jag trodde att Doom (8/10) utan tvekan skulle stå för årets bästa kampanj i en förstapersonsskjutare, men Titanfall 2 är en stark konkurrent.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.