Troféjakten – The Penguins of Madagascar: Dr. Blowhole Returns – Again!

Vår chefredaktör har under en månad jagat så många troféer som bara möjligt i Troféjakten. Kvantitet på kort tid var ledordet då, något som fortfarande kommer att vara i centrum. Däremot kommer andra typer av miniguider att publiceras lite då och då, till exempel något som är enormt tidskrävande men som faktiskt kan avverkas betydligt snabbare med rätt tänk eller ett spel där utmaningen är gigantisk, oavsett tid och skicklighet.

Dags igen för ännu ett nytt spel baserat på en populär licens, och givetvis rör det sig om en mycket enkel sådan. Pingvinerna från Madagascar-filmerna och sin egna TV-serie får stå längst fram i frontljuset när det rör sig om plattformsspelande och ständiga byten mellan de fyra olika karaktärerna.

Emellanåt blir det ganska monotona uppdrag och vissa minispel är brutalt tråkiga och oprecisa i sin kontroll, men i övrigt känns det ändå som ett helt okej spel. Lite synd bara att det inte finns på svenska vare sig i tal eller text. Barnen utan kunskaper i det engelska språket går miste om lite välbehövlig hjärngympa i och med spelets alla pussel.

När det handlar om troféer har du inget att oroa dig över. Samtliga uppdrag går att spela om för att hitta alla kameleonter och de tre minispelen är bara en tidsfråga innan du kan klara av deras trofékrav. Om du fastnar finns det som alltid guider i både text- och videoform som visar dig vägen.

 

  • Antal Trophies: 33
  • Uppskattad tid : 8-10 timmar
  • Svårighetsgrad: 2/10
  • Svåraste trofé: King of Pins (få 200 poäng i bowling)
  • Enklaste trofé: Shaved Ice (hitta 1 000 snökoner, som är spelets valuta)
  • Jobbigaste trofé: Chameleon Keeper (hitta samtliga kameleonter)
  • Tillbehörskrav: –

 

Jag använde mig av guiden från Playstationtrophies.org.

I dagsläget kan du som billigast köpa det hos Discshop för 549 kr.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.