Topplista: Jerrys tio mest önskade licensierade karaktärer i Dead by Daylight

Dead by Daylight har nu hängt med sedan 2016 (eller 2017 om vi räknar från konsollanseringen), och under denna tid har Behavior Interactive fått med flertalet kända licenser i olika kapitel, mestadels från populära skräckfilmer och spel. Bland dessa finns exempelvis Halloween, Stranger Things, Resident Evil och Alan Wake.

Inför de två kommande kapitlen; Tomb Raider och Castlevania har jag listat tio olika licensierade karaktärer som förhoppningsvis någon dag kommer att läggas till i denna monstruösa ensemble.

Jason Voorhees – Friday the 13th

Av 1980-talets samling av klassiska skräckfilmsikoner är Jason den ende som inte är med i Dead by Daylight. Med tanke på hans råstyrka skulle han kunna röja undan fällda pallar och förstöra väggar omedelbart, och likt Michael Myers och Ghostface skulle Jason vara en utmärkt tyst mördare som kan överrumpla oförberedda överlevare.

Rick Grimes – The Walking Dead

Ledargestalten i The Walking Dead har överlevt det mesta. Ricks strategiska kunskaper skulle kunna vara värdefulla förmåner för överlevnad i The Entitys förvridna värld.

Candyman

Denna gengångares primära vapen är hans krok, fast Candyman kan också kontrollera bin. Varför inte fyra iväg en svärm ilskna bin efter sina offer? Han skulle även kunna teleportera sig via placerade speglar, ungefär som Sadako och hennes snabba färder genom TV-apparater. Som grädde på moset skulle förstås originalskådisen Tony Todd stå för röstskådespeleriet till denna välbekanta rollfigur.

Billy Butcher – The Boys

Den rebelliske ledaren är inte bara stor i truten, han är helt orädd för morbida hot mot sig och sin grupp. Butchers råbarska stil kan ge honom förmågor som ger andra överlevare defensiva egenskaper mot mördare. Och ja, Karl Urban bör ligga bakom Butchers träffsäkra repliker.

Cropsy – The Burning

Precis som Jason är den brännskadade vaktmästaren hämndlysten efter en horribel händelse på ett sommarläger. Med sin häcksax är Cropsy ett förödande hot, och i The Burning använder han även en eldkastare, som med fördel skulle kunna bränna sönder både pallar och väggar.

Eric Draven – The Crow

Draven är en antihjälte i jakt efter de som orsakat hans flickväns död. Med tanke på att Erics medhjälpare i filmen är en kråka borde hans förmågor vara förknippade med kråkorna i The Entitys värld.

Frankensteins monster – Mary Shelley’s Frankenstein

Det legendariska monstret förlitar sig på sin råstyrka. Jag kan föreställa mig att han kan greppa tag i överlevare istället för att slå dem, men för att det ska bli rättvist bör Frankensteins monster vara lite långsammare än de flesta mördare, för att ge överlevarna en chans.

Sidney Prescott – Scream

Ghostface gjorde entré inför Dead by Daylights treårsjubelieum som en fristående karaktär. Givetvis borde hans ärkefiende Sidney kasta sig in i den mörka dimman. Likt Laurie Strode i Halloween-universumet är Sidney en stark kämpe mot ondska, och hennes röst i spelet bör göras av Neve Campbell.

Big Daddy – BioShock

Den gigantiska beskyddaren från BioShock är skräckinjagande med dess stora borr, vilket är ett formidabelt vapen. Med hjälp av Little Sisters, som gömmer sig i ventilationstrummor, kan han hitta överlevare och rusa till platsen.

Shaggy – Scooby Doo

Det här är mitt mest kontroversiella önskemål, fast om Nicolas Cage kan vara med i Dead by Daylight så borde harige Shaggy kunna visa upp sin flyende expertis. Han är duktig på att gömma sig, så det borde bli ett koncept för hans förmågor.

Vilka licenserade karaktärer vill du se i Dead by Daylight?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.