Topplista: De fem bästa karaktärerna i Overwatch

Det har blivit dags för min andra topplista där jag rankar karaktärerna från Blizzards festliga succé Overwatch (8/10). Igår gick jag igenom de fem sämsta hjältarna där vetenskapsapan Winston tog hem det bitterljuva jumbopriset.

Nu är det dags för mig att utse en ensemble med fem enastående kämpar, och eftersom spelet håller en väldigt hög standard med spelbara figurer var det svårt att få ihop detta pussel. Slutligen lyckades jag med bedriften och precis som i gårdagens lista går jag in på följande motiveringar; personlighet, styrkor, svagheter och specialiteter.

5. Tracer

Den snabba, brittiska pistolpepprande Tracer är inte bara spelets maskot, hennes positiva inställning får mig att le. Jag tyckte att hon var svår att spela med i början, men efter en del träning med hennes värdefulla kvicka rörelser började jag uppskatta denna offensiva hjältinna mera. Tracers enda nackdel är hennes låga hälsa, men vad gör det när hennes fnissande gör en glad?

4. D.Va

Den unga sydkoreanska tjejen är en äkta slagskämpe i sin enorma cyborgdräkt. D.Va är en stark offensiv tank, har hög hälsa och eftersom jag inte behöver ladda om vapnet känns det härligt att röja loss på banorna. En av Overwatchs mest effektfulla attacker är när jag skickar iväg roboten mitt i klungan av överraskade fiender, för att sedan låta den självdetonera är oerhört tillfredsställande.

3. Roadhog

Jag fann snabbt en favorit i enorma Roadhog eftersom han ger ett hårdkokt intryck. Med tanke på att jag gillar att slåss på nära håll passar ett modifierat hagelgevär undertecknad perfekt. Att få det gyllene tillfället genom en väl tajmad träff med grismannens stora köttkrok, och skjuta en salva i nyllet på Genji eller en förarglig Pharah gör mig riktigt skadeglad.

2. Mercy

Det finns några enstaka karaktärer som känns riktigt klippta och skurna för sin uppgift, och schweiziska livräddaren Mercy är en av dem. Strålarna från hennes stav har bra räckvidd och att hon kan flyga snabbt till en kamrat i nöd gör henne ännu mer unik. Ängeln kan också attackera med sin lilla pistol, som jag tycker är ett av spelets mest underskattade vapen.

1. Junkrat

Denna pyrotekniska galning är lätt att älska. Dels är han Overwatchs skojiga lustigkurre och det finns en stor portion charm i Junkrats härliga accent. Jag kan lättast beskriva honom som en korsning av en genial Skrot-Nisse och Jokern. Junkrats hemmagjorda granatkastare gör stor skada, särskilt i en vältajmad attack på en fiende som har fastnat i en av hans fällor. Priset för den mest fantasifulla ultimata förmågan går tveklöst till det livsfarliga traktordäcket, fylld med krut och nitroglycerin!

Håller du med? Vilken är din favoritkaraktär i Overwatch?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.