Topplista: De fem sämsta karaktärerna i Overwatch

Det har snart gått ett år sedan den fenomenalt roliga skjutfesten Overwatch (8/10) lanserades, och jag har ägnat otaliga speltimmar med intensiva eldstrider på välgjorda banor i detta extremt beroendeframkallande spel.

Ett av Blizzards starkaste kort är de 24 färgstarka karaktärerna, alla med sina egna stilar och minnesvärda förmågor på slagfältet. Jag har tagit mig tid att sätta ihop två olika topplistor där hjältarna rangordnas och går därmed igenom dessa termer; specialitet, styrkor, svagheter och personlighet.

I den första listan har jag utsett de fem sämsta karaktärerna i Overwatch:

5. Ana

Hennes modersinstinkt och vilja att hjälpa sina lagmedlemmar är beundransvärda, likaså är Anas ultimata förmåga att öka en kamrats attackstyrka. Men jag är lite för stressad av att agera prickskytt och får svårt med siktet i en hektisk kamp.

4. Widowmaker

Den franska lönnmördarens prickskyttegevär har rejäl slagkraft när det är fulladdat, men jag lider av samma stressiga problem som för Ana när jag siktar på långt håll. Hon har spelets snabbaste omladdning och jag uppskattar hennes tillfälliga röntgensyn som upptäcker fienderna, fast hennes automatgevär är riktigt svagt.

3. Hanzo

Asiens svar på Robin Hood och Legolas har lika mycket personlighet som gammal filmjölk. Han är det bästa exemplet på att långdistansskjutande inte är min melodi, även om bågskytten har obegränsat antal pilar. Det enda jag uppskattar med Hanzo är att han kan klättra på väggarna.

2. Genji

Hanzos bror är en snabb, offensiv krigare men jag har svårt att hänga med Genjis hastiga rörelseschema. Det ironiska är att jag inte får till den perfekta tajmingen av att kunna blockera projektiler med svärdet och göra stor skada med kaststjärnorna, medans denna okarismatiska Gray Fox-kopia i motståndares händer är klart bland de mest irriterande i hela spelet.

1. Winston

Jag gillar faktiskt denna intelligenta primat för hans artighet, och det är praktiskt att kunna hoppa långt med Winstons starka ben. I jämförelse med Genji är apan alldeles för långsam och klumpig, men det som får mig att utse honom till den särklass sämsta hjälten är det värdelösa teslavapnet med dess svaga attackstyrka. Det hjälper inte att Winston har hög hälsonivå, för som en tank borde han ha ett starkare vapen.

Håller du med? Vilken tycker du är den sämsta karaktären i Overwatch?

 

4 kommentarer
  1. M Erlandsson
    • Martin Svennberg Martin Svennberg
    • Jerry Olsson
  2. Martin Svennberg Martin Svennberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.