Vad spelar du i midsommar?

Då har vi kommit till helgen där vi i regnskurar ska låtsas njuta av sommaren, där lunchdrickat blir utspätt av droppar från gråa moln och där någon stackare får för sig att vara den första att dansa runt stången.

Jag minns att jag och min son en midsommar för många år sedan byggde en midsommarstång i Minecraft. Men inte sjutton dansade våra fyrkantiga gubbar runt den. Istället hackade vi berg och sköt zombier med pilbåge – en lyckad fest tycker jag.

Men nu är vi nyfikna på vad du har i kikaren när det kommer till midsommarhelgen. Blir det något spelande?

Johan återvänder till Kamurocho

Vad tittar du på? Får man inte ens snegla runt reklamskyltar längre?

Fast denna gång handlar det inte om något Yakuza-spel. Det hett efterlängtade Judgment har slutligen anlänt i redaktionen, och för en gångs skull tog jag mig an recensionsuppdraget.

Samtidigt upptäckte jag dock att skivläsaren i min PS4 börjar säcka ihop, men än så länge fungerar det fortfarande att få igång den genom att knacka lite försiktigt på konsolen när den försöker läsa skivan. Det skulle ju kännas lite trist att behöva investera i en ny PS4 så här nära generationsskiftet.

Jonny gräver i skämshögen

Kanske bjuder helgen på ett återbesök till Racoon city?

Den här långhelgen har jag tänkt göra ett ryck och ta tag i spelen jag införskaffat men inte hunnit spela än. Alternativen är pinsamt många, men den mest troliga kandidaten är remaken av Resident Evil 2 (10/10) vars fodral har stirrat uppfordrande på mig från tv-bänken ett bra tag nu.

Framåt natten när nerverna är lagom slitna kommer jag att byta till något mildare, troligtvis Enter the Gungeon, Overwatch (8/10) eller World War Z (ja, det räknas som mildare). Vad det slutgiltiga valet av spel blir är dock fortfarande höljt i dunkel.

Jesper fortsätter jakten

Det gäller att ha bra timing för att utnyttja vapnens avstånd och för att hinna återfå hälsa när du blivit träffad.

Precis som med de andra From Software-spelen som jag har spelat, är jag helt fast i klorna på Bloodborne (10/10). Jag har betat av områden och bossar i ett rasande tempo och börjar närma mig slutet på huvudberättelsen. Men det betyder inte att jag är färdig då både expansionen The Old Hunters (10/10) och Chalice Dungeons står på menyn. Den förstnämnda för att jag vill se och uppleva allt och den sistnämnda för att kunna knipa den åtråvärda platinapokalen. Jag är så involverad i spelet att jag inte tror att jag kommer att spela något annat den här långhelgen.

Vad spelar du i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.