Vad spelar du i helgen? [Vecka 50 2021]

Med enbart en vecka kvar till julafton pågår det intensivt arbete bakom kulisserna för att färdigställa våra årslistor, så att dessa kan publiceras som härlig mellandagsläsning. Året har bjudit på många godsaker på spelfronten, så det har varit svårt att rangordna de olika kategorierna.

Men innan dess har vi ju en härlig spelhelg som väntar oss, och vi börjar med att gå igenom vad som sker i redaktionen.

Johan siktar på toppen av tjuvgillet

”I’m a lumberjack, and I’m OK…”

Jag är delvis fortfarande fast i det underbara The Elder Scrolls V: Skyrim (9/10) där jag sakta men säkert avverkar uppdragen på listan. Samtidigt växer denna lista snabbare än jag kan bocka av punkter, men det går ändå framåt. Jag har avslutat Dark Brotherhood-linjen nyss och siktar nu på tjuvgillet i Riften istället.

Finns det lite tid över kommer jag att fortsätta min resa genom Guardians of the Galaxy, vilket är ett spel jag har svårt att placera. När det träffar rätt blir det riktigt bra, men i andra fall känns det lite trött och enformigt. Jag börjar närma mig slutet dock, så det ska bli intressant att se vart det leder.

Jesper slåss mot ljuset

De dödligas värld bjuder på en dyster upplevelse rent visuellt, men med en utmanande layout.

Helt i linje med säsongen har jag anammat mörkret och axlat rollen som mörkrets förkämpe i den eviga kampen mot ljuset. Jag pratar om metroidvania-spelet Aeterna Noctis där jag kombinerar strid och plattformande och låser upp nya förmågor som ger mig access till områden som tidigare inte gick att nå. Jag tror inte att jag kommer att spela något annat under helgen, men jag hann påbörja Scarlet Nexus (7/10) innan jag plockade upp recensionsspelet och återvänder dit i så fall.

Under veckan köpte jag även Deathloop (9/10) och nu känns det som en kamp mot kalendern kring vilka spel jag hinner bli klar med till 25 februari.

Martin varvar upp

Jag är så taggad att jag inte kan tygla mig!

Jag har inga direkta spelplaner inför helgen. Men då jag fortfarande firar 12-slaget på nyårsafton genom att stå på ett svåråtkomligt hustak i Burnout Paradise Remastered (10/10) och kika på nattlivet i staden, behöver jag öva upp mina färdigheter i spelet. Med andra ord, blir det att starta upp detta mästerverk i 4k-upplösning till helgen.

Om jag mot förmodan får tid över, blir det nog en liten runda till i Death’s Door (10/10), ett av årets bästa spel.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.