Vad spelar du i helgen? [Vecka 5 2023]

Det är onekligen så att spelbranschen har gått in i högvarv på sistone, vilket även återspeglas i redaktionen där flitens lampa lyser. Det har trillat in en hel del intressanta spel på sistone, och vi arbetar hårt för att dela med oss av våra tankar till våra kära läsare.

Helgen ligger nu framför oss, och vi är säkert inte ensamma om att tillbringa åtminstone delar av den i soffan med en handkontroll i näven. Här är lite av vad som pågår i redaktionen för tillfället.

Johan dammar av lönnmördarkostymen

Agent 47 hade bestämt sig för att samla på sig alla vapen i hela världen.

Förra veckan gjorde IO Interactive ganska omfattande förändringar i Hitman III (10/10) som ännu en gång har lyckats snärja mitt intresse. Utöver att de sammanfogade alla de tre senaste spelen i en och samma produkt, Hitman: World of Assassination, de har även lagt till ett nytt spelläge som heter Freelancer. Här ställs du inför slumpade uppdrag i ett roguelike-upplägg där du behöver stränga ihop så många framgångsrikt genomförda kontrakt som möjligt, och det har verkligen blåst nytt liv i ett redan otroligt bra spel. Det kommer därför troligtvis att sluka större delen av min helg.

Jesper är ute och cyklar

Färgglada miljöer fyllda av intryck för alla sinnen.

Jag har ett nytt recensionsprojekt på mitt skrivbord i form av SEASON: A letter to the future. Det är en berättelsedriven road trip med cykel där en tjej ska skapa en minnesbok av världen innan en stundande kataklysm.

Om det skulle bli tid över så fortsätter jag min genomspelning av The Dark Pictures: The Devil in Me (9/10) även om jag tycker att det är lite för många hoppa-till effekter i spelet. Om jag får välja föredrar jag den krypande, obehagliga skräcken framför omedelbara överraskningar som hoppar fram för att skrämmas.

Jonny skriker i rymden

Stopp! Stanna! Halt! *Pang*

För min del stavas kommande helg DEAD SPACE med stora bokstäver. Som ett fan av science fiction, skräck och spelgenren survival horror är originalutgåvan från 2008 nämligen ett av de spel jag värderar högst inom genren. Att få prova den nya versionen är därför väldigt intressant.

Jag har kommit en bit in redan men har fortfarande mycket kvar att uppleva då en del saker har ändrats, lagts till och tagits bort. Det ska bli spännande att ta sig an resten och framförallt att få dela med mig av mina tankar. Dessa kommer du troligtvis att få ta del av under nästa vecka.

Vad planerar du att spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.