Vad spelar du i helgen? [Vecka 48 2019]

Det är minsann lite läskigt att det bara är några få veckor kvar på året, tycker jag. Det var inte länge sedan jag satt och slet med förra årets topplistor inför mellandagarna känns det som. I år är det Jesper som har tagit över ansvaret kring dessa inlägg och han har dessutom kommit på en hel del nya, bra ämnen som vi just nu delger honom.

Helgen för min del handlar om mycket annat än spel. Bland annat siktar jag och sonen på en söndag i vildmarkens- och överlevandets tecken. Det blir med andra ord en heldag helt ”offline”. Hoppas att det blir bra väder!

Men nu till det allra viktigaste; helg och spelplaner!

Jesper är en snäll Darth Maul

Här skulle kanske en raketkastare ha suttit bättre än ett svärd…

Med en dubbelljussabel slår jag världen med häpnad. Mitt äventyr i Star Wars Jedi: Fallen Order (7/10) fortsätter och jag är verkligen spänd på hur berättelsen kommer att utvecklas. Och precis som den senaste tiden så blir The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III (10/10) det spel som kommer att få dela min uppmärksamhet för spelandet.

Utöver PlayStation-spelande så väntar ännu en heldag med det eminenta brädspelet Gloomhaven.

Martin spikar brädor och pillar på mobilen

Livet på landet är ibland sädeles avkopplande

Egentligen är jag redan klar med de två spel som ligger kvar på recensionsbordet. Men eftersom helgen rent spelmässigt blir ganska kort, tänker jag ändå ägna några stunder åt att skrapa ihop de sista känslorna kring spelen.

Det blir med andra ord Simulacra, där jag endast med hjälp av en mobiltelefon ska lösa ett mysterium innehållande en kidnappning, samt husrenovering och utbyggnad av min farm i Farmer’s Dynasty.

Jonny tränar nerverna

Någon behöver en dusch och ett paket tuggummi

Ikväll kommer skräckliret Man of Medan att gå varmt hemma hos mig. Tillsammans med nära och kära ska vi ge oss på det så kallade movie night-läget, vilket innebär att en grupp personer får välja en varsin karaktär för att sedan ta kontrollen över denne när handlingen tillåter.

Vid min andra genomspelning av den spirituella föregångaren Until Dawn provade jag att spela tillsammans med en vän vilket var en väldigt trevlig (och läskig) upplevelse. Att få spela med ännu fler kamrater nu är därför något jag ser fram emot med spänning.
Kommer min karaktär att stryka med först? Den som lever får se.

Vad spelar du i helgen?

3 kommentarer
  1. Alestes Alestes
  2. Marcus
  3. Hoodie

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.