Vad spelar du i helgen? [Vecka 47 2018]

Efter att feberyran har lagt sig och alla pengar från löningen är brända på Black Friday-rean, är det nog dags att masa sig hemåt och ta igen sig lite, eller hur? Någonting måste ju den nya 4K-skärmen matas med och varför inte testpressa den med lite PlayStation-spel i helgen?

Av någon anledning har jag tappat intresset för dessa hysteriska påfund – förmodligen för att jag börjar bli så gammal, men spelandet har ju ingen maxålder. Därför kommer jag att tillbringa delar av helgen från min gamla Sony HD TV och spela vidare i normal upplösning.

Jesper klyver kuber

”Adventure. Excitement. A Jedi craves not these things.” – Yoda

Den här helgen åker PlayStation VR-hjälmen på och spel på det underbara rytm-spelet Beat Saber som släpptes under veckan. Jag får lite samma känsla som jag hade när Guitar Hero 3 släpptes och har vansinnigt kul när jag spelar. Jag har fortfarande inte klarat någon låt på Extreme-svårighetsgraden, och ett delmål är att klara alla låtar på Hard och börja med Extreme. Dessutom vill jag spela klart kampanjen som lägger på svåra modifierare som exempelvis försvinnande riktningssymboler och extra snabba låtar.

Jag kanske fortsätter min genomspelning av Dark Souls: Remastered (10/10) där jag sitter fast på en bossfight ungefär halvvägs igenom.

Slutligen skulle jag vilja fortsätta min genomspelning av 428: Shibuya Scramble som blivit lidande av tjänsteresor och recensionsspel.

Jerry tar siktet på platina i Draculas slott

Galamoth var stentuff, men nu är han besegrad.

Jag har under den senaste veckan gjort ett kärt återbesök i Draculas slott och påbörjat jakten på troféer. Jag har avverkat hela Rondo of Blood; den ena halvan av Castlevania: Requiem och siktar in på att fullt utforska hela Symphony of the Night i skrivande stund. Några av grevens kvarlevor återstår att hitta och mitt stora mål i helgen är att åtminstone hitta spelets alla rum. Förhoppningsvis kan en platina dyka upp inom kort!

Om jag hittar något fynd under Black Friday-rean, så finns det en möjlighet att det spelet testas i helgen också.

Martin botar saknad av själar med nya själar

"Vem va de som kasta?"

”Vem va de som kasta?”

Alldeles nyligen erhöll jag min platinatrofé i Dark Souls: Remastered och även om jag blev oerhört glad och stolt över min bedrift, kändes det på något sätt alldeles tomt inom mig. Jag har haft en sådan fantastisk upplevelse med spelet att jag fortfarande vill fortsätta spela det. Men jag har faktiskt lovat min son att jag ska sadla upp och bege mig på nästa äventyr; Dark Souls II: Scholar of the First Sin (9/10).

Resterande speltid ägnas tillsammans med grabben i det kannibalmyllrande The Forest. Än så länge är spelet helt i min stil, även om det emellanåt är lite väl brutalt och skrämmande. Recensionen bör du kunna läsa under nästa vecka!

Vad spelar du i helgen?

2 kommentarer
  1. Måryen
  2. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.