Vad spelar du i helgen? [Vecka 46 2019]

Nu är det väl snart dags att tacka spelhösten för sitt utbud och invänta vintererbjudandena tycker jag. Det spelas för fullt på redaktionen där vi blandar högt med lågt för full fart.

Personligen har jag mycket att ta igen eftersom jag varit på semester i Japan, men inget piggar ju upp som lite fartfyllda spel. Vi låter medlemmarna i redaktionen berätta vad som snurrar i konsolerna, sedan är vi nyfikna på vad du har för planer!

Kim omfamnar promenadsimulatorer både i 2D och 3D

Är det verkligen riskfritt att ta kvällspromenader när det är så här dålig sikt?

Denna helg är min plan att fördjupa mig i något nytt och något nygammalt. För det nygamla står oftast ett av de där spelen många anser att du ska ha testat, men av olika skäl inte hunnit med.

Senaste gången var ett fiasko och trots mina ansträngningar kunde jag inte uppskatta Gone Home. Av detta skäl höjer jag oddsen och satsar denna gång allt på promenadsimulatorn Oxenfree.

För det nya står, föga förvånande, Death Stranding som jag påbörjade redan förra helgen, men nu ska ge mer uppmärksamhet. De timmar jag hann uppleva var dock mycket imponerande – även om det är för tidigt att raka huvudet och titulera sig The Transporter.

Jesper bejakar sin inre padawan

Det här verkar inte vara droiden jag letade efter.

Äntligen har det blivit dags att få testa Respawn Entertainments tolkning av Star Wars! Mitt spelande i helgen kommer att primärt vikas för Star Wars Jedi: Fallen Order och Cals resa från lärling till jedimästare. Jag ser fram emot tunga ljussabelstrider, en del plattformspusslande som jag hoppas påminner om Respawns tidigare titel Titanfall 2 (9/10) och riktigt tät Star Wars-stämning!

Skulle suget bli för stort kan det tänkas att det även blir ett återbesök i Erebonia och Reans äventyr i The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III (10/10) som fortsätter att leverera på högsta nivå.

Jonny jagar mördarrobotar

Lite obehagliga är de allt!

Om det är något som är på tapeten för mig just nu så är det Terminator-varumärket. I förr veckan var jag på bio och såg den nya filmen Terminator: Dark fate, en upplevelse som var underhållande men inte så intressant som jag hade hoppats på. Berättelserna om Skynet, mördarrobotar och motståndsrörelser är en djup och häftig inspirationskälla att utforska, men den används inte alltid så effektivt som den skulle kunna ha gjorts.

Inte helt oväntat släpps idag även ett spel, Terminator: Resistance som jag har fått äran att skriva en recension om. Det är inte kopplat till den senaste filmens handling, men bjuder på allt från robotpangande, infiltration, dialogträd och utrustningssmidande a la Fallout. Kommer det att skildra sin inspirationskälla med rätta eller blir det mest blaskigt? Det får ni veta inom kort.

Vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Marcus

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.