Vad spelar du i helgen? [Vecka 45 2021]

Nu är helgen alldeles strax här. För många innebär det lugn och ro samt en möjlighet att ladda batterierna för kommande arbetsvecka. Som hängivna gamers, innebär dock helgen ett tillfälle att tillbringa fler timmar på favorithobbyn som stavas PlayStation.

Flertalet skribenter på bloggen har fått inbjudan att prova på det hett efterlängtade Elden Ring, From Softwares senaste tillskott till spelvärlden. Kanske ses några av er ute i den skoningslösa, stora världen som Elden Ring utspelar sig i?

Nu är det i alla fall hög tid att avslöja redaktionens spelplaner, sedan är det din tur!

Jesper ska testa Elden Ring

Dark Souls med hästar, smyga och hoppa. Jojagtackar jag!

Jag hade turen att komma med i nätverkstestet av Elden Ring i helgen. Jag kommer inte att kunna pricka alla fem tretimmarsblocken men hoppas hinna klämma in några timmars testande iallafall. Det spelande som landar utanför de förutbestämda testperioderna kommer att läggas på Final Fantasy VII Remake (9/10) där jag nött färdigt på mina Materia och har en uppsättning med maxad utrustning för att ha de bästa möjliga förutsättningarna för att ta mig an spelets svåraste boss och den sista trofén.

Martin söker en upplevelse med annorlunda klang

Ett steg bak och två steg fram

När det kommer ett spel där grundupplägget kretsar kring musik eller rytmer, är jag alltid nyfiken. Därför blev jag intresserad av titeln Klang 2 som damp ned här om dagen hos recensionen. Helgen kommer därför att bestå i att skjuta geometriska figurer i takt med musiken.

Fredrik återbesöker Final Fantasy XIV

Slutet är här? Nä, inte riktigt. Naoki Yoshida har utlovat en fortsättning på berättelsen.

Jag har försummat Final Fantasy XIV en hel del på sistone, så jag blev snarare lättad än arg när den kommande expansionen Endwalker försenades med två veckor. Nu släpps den 7:e december istället för 19:e november, vilket ger mig lite mer tid att förbereda mig både mentalt och i spelet. Jag har förvisso sett allt som går att se (undantaget vissa reliker och extremsvåra fajter), men det finns likväl gott om saker att sysselsätta sig med.

Just nu roar jag mig med att städa i min väska, jag misstänker nämligen att expansionen kommer ge mig en massa nya craftingmaterial, vapen och andra grejor som kräver plats. Jag försöker också sakta men säkert arbeta mig upp mot de nya platina-kraven (vilket är extremt tidskrävande) och förbereda utrustning för de nya jobben som kommer med expansionen. Måste ju hitta lite cool rustning till åtminstone det nya jobbet Reaper, frågan är bara vad för klädsel som funkar till en roll som svingar en stor lie?

Vad spelar du i helgen?

2 kommentarer
  1. Thomas Thomas
  2. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.