Vad spelar du i helgen? [Vecka 45 2020]

Med knappa två veckor kvar till PlayStation 5-lanseringen är hungern nu nästan olidligt stor efter den nya konsolgenerationen. Redan nästa vecka är det dags för vissa regioner att sparka igång generationsskiftet, medan vi i Sverige tålmodigt behöver vänta ytterligare en vecka.

Det råder dock ingen brist spel spelprojekt att fördriva tiden med i redaktionen, då det har trillat in en hel del titlar på sistone. Här följer en del av vad som kommer att pågå i helgen!

Jonny jobbar på sitt pokerfejs

Vänta här nu, det här är inte vänd-tia!?

För mig kommer de kommande dagarna att gå i kortens tecken. Och med det menar jag inte tarotkort eller vanliga spelkort utan mycket häftigare sådana i spelet Faeria.

Mitt intresse för deckbuilders har funnits sen jag och skolkamraterna spelade Magic the Gathering i högstadiet för hundra år sen. Det intresset har fått sig ett litet uppsving sen några år tillbaka med titlar som Slay the Spire och Deep Sky Derelicts (8/10), och jag är taggad på att hålla ångan uppe. Recension av Faeria dyker upp i nästa vecka.

Martin provar på virtuell nostalgi

Ungefär såg mitt skrivbord ut under 80-talet.

Jag har fått Stories Untold på recensionsbordet och tänker ta mig igenom det under helgen. Titeln beskrivs som ett peka-och-klicka-äventyr, textbaserat äventyr blandat med retro-doftande psykologisk skräck. Jag föll direkt för beskrivningen.

Jag kommer säkerligen att återvända till Sakuna: Of Rice and Ruin, även om jag för länge sedan har samlat på mig tillräckligt mycket intryck för en recension. Men då spelet inte släpps förrän nästa vecka, får ni hålla er tills dess.

Jesper åker långbåt

Har du hört signaturmelodin till Vetenskapens Värld? Det är nog inte den som spelas på hornet.

Jag har fått det ärofyllda uppdraget att utforska vilken koppling våra nordiska förfäder hade till den persiska religiösa sekten assassinerna. Jag pratar givetvis om Assassin’s Creed Valhalla där jag axlar rollen som den yxsvingande vikingen Eivor.

Jag har fortfarande inte blivit färdig med Ghostrunner heller och kommer att varva helgens spelande där.

I veckan blev jag klar med första genomspelningen av The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV (9/10) som hade ett tillfredsställande slut och när jag jag får tomt på recensionsbordet väntar en snabbgenomspelning på högsta svårighetsgraden där.

Vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Tommy

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.