Vad spelar du i helgen? [Vecka 45 2019]

Det har varit en lite lugn vecka här på bloggen, vilket hänger ihop med att redaktionsmedlemmar har varit iväg på diverse resor över hela världen. Men samtidigt kan det vara välbehövligt att komma iväg en stund för att få energi till årets slutspurt som närmar sig med stormsteg.

Vi har redan så smått börjat diskutera våra traditionsenliga årslistor och vilket upplägg vi ska ha i år, men det finns ju förstås fortfarande en del titlar att ta sig igenom innan vi kan fastställa dessa helt. Då är det ju tur att det är dags för helg igen, så att vi kan få lite ostörd speltid!

Johan ger sig ut på outforskade marker

Japp, det ser ut som ett japanskt rollspel!

I veckan fick vi in en recensionskod till Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout, och eftersom de mest JRPG-törstande medarbetarna var otillgängliga tänkte jag försöka mig på detta spel från den (hutlöst) långa Atelier-serien.

Jag vet inte riktigt vad jag har att vänta mig, men det är ju också spänningen med att prova på något nytt. Att vidga sina vyer och horisonter!

Stora maskiner kurerar Martins jetlag

Vilken maskin ska jag använda för dagens arbete månntro?

Jag är precis hemkommen från min semester i Japan och lider därför såklart av tidsskillnaden ganska rejält. Till min hjälp har jag dock det omfattande Farming Simulator 19. Vi får se om det håller mig vaken på kvällen eller agerar sömnpiller!

Jonny talar om spel

Den här helgen kommer jag inte att hinna med så mycket spelande, men den kommer ändå att handla en hel del om spel. För några veckor sedan blev jag tillfrågad om att bidra till Halmstads stadsbiblioteks Nordiska speldag som de anordnar varje år. Spel som hobby har blivit allt mer populärt under senare år men det uppstår fortfarande ofta debatt kring ämnet i media, vilken inte allt för sällan har negativa undertoner. Att en så stor aktör som Halmstads stadsbibliotek anordnar ett evenemang för att belysa och främja spelintresse är därför glädjande.

Jag blev tillfrågad om att delta å PSbloggens vägnar och har därför bidragit med lite speltips som går att hitta på deras sociala medier under Biblioteken i Halmstad. Jag kommer även att bli intervjuad angående ämnet under en podd som kommer att sändas från biblioteket på lördag runt klockan 12:45. Länk till detta kommer troligtvis också ligga på ovan nämnda sida.

Har du vägarna förbi Halmstad på lördag mellan 12-15 så borde du definitivt göra ett besök.

Kanske ses vi där!

Vad kommer du att spela denna helg?

3 kommentarer
  1. Alestes Alestes
    • Johan Lindros Johan Lindros
  2. Marcus bergström

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.