Vad spelar du i helgen? [Vecka 44 2018]

Med höstlovet precis bakom oss och allhelgonahelgen runt hörnet, är det dags att dra på sig spökdräkten, ta på sig monstermasken och bänka sig framför PlayStation-konsolen för att stänga ut eventuella skrik efter bus eller godis. Själv är jag ute och flänger i de södra delarna av landet, men kommer att komma hem igen på lördag.

Under veckan har ett av de spel som jag sett fram emot allra mest denna höst, äntligen släppts. Självklart handlar det om Taiko no Tatsujin: Drum Session!, spelet som jag och min son spelar febrilt varje gång vi är i Japan. En nyhet som många förmodligen har missat är att Artifex Mundi har fått en konkurrent inom genren hitta dolda ting. Dracula’s Legacy heter utmanaren och kommer från det tyska företaget Joindots.

Röd helg och röd, död western för Jerry

Känner du dig lyckosam? Gör du det, punk?

Under en veckas tid har jag fokuserat på Red Dead Redemption 2, och under kvällarna rider speltimmarna snabbt iväg. Jag tänker fortsätta vidare att leva livet i den enorma, öppna westernvärlden denna helg tillsammans med Arthur. Förhoppningsvis hinner jag samla ihop tillräckligt med intryck för att skriva en recension lagom till nästa vecka.

Dark Souls ”själer” all Martins tid

Snart är jag vid spelets absolut mest orättvisa och sämsta bossfajt

Snart är jag vid spelets absolut mest orättvisa och sämsta bossfajt

I en episk, tapper kamp tillsammans med Toby här på bloggen och min son, lyckades vi äntligen besegra Ornstein & Smough i Dark Souls: Remastered (10/10). Glädjen var på topp och jag firade självklart med att fortsätta spela en bra bit till. Four Kings är nu också historia och jag har säkrat upp ett av de svårare sällsynta vapen som jag behöver för trofén Knight’s Honor. De få timmar jag har över till spel under helgen kommer med allra största säkerhet tillbringas med denna formidabla titel.

Jesper trummar med fingrarna

Figurer som Pac-Man och Hello Kitty dyker upp i gästspel.

Jag har tagit mig an det superjapanska rytmspelet Taiko no Tatsujin: Drum Session! och kommer att trumma på min handkontroll, eftersom trumkontrollen inte släppts i Europa.

Lördagen är vikt för en heldagssession med brädspelet Gloomhaven, och det blir nog förhållandevis lite utrymme för konsolspelande. Om jag behöver en paus från trummandet kommer jag att spela vidare i 428: Shibuya Scramble och kanske köra igenom något kort spel för att samla troféer. The Bunker (8/10) eller Blackwood Crossing ligger nära till hands.

Men nu till frågan; vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.