Vad spelar du i helgen? [Vecka 43 2018]

De mörka och kyliga höstkvällarna har kommit till vårt land med besked. Förutom att det börjar bli kallt om händerna på väg till bil och jobb, tycker jag personligen att det finns något mysigt med hösten. För oss som är föräldrar innebär denna helg startskottet för barnens höstlov; en ledighet som såklart ska fyllas med lövkrig och samkväm, även om det innebär spel med samarbetslägen i soffan för många av oss.

Ett av årets mest efterlängtade spel har anlänt i veckan och jag misstänker att många normala helgplaner har lagts på hyllan till förmån för maratonsessioner i uppföljaren till Red Dead Redemption. Nu tar vi helg tycker jag, men innan dess vill vi gärna höra om era spelplaner!

Jerry drar på sig cowboystövlarna

Nu är det bara ledmotivet för Bröderna Cartwright som fattas!

Den här helgen kommer jag påbörja min resa till vilda västern och stifta bekantskap med Arthur Morgan i Red Dead Redemption 2, spelet jag längtat efter mest i år. Jag kommer att lägga fokus på detta projekt inom den närmaste framtiden, inför en kommande recension.

Mina döttrar har blivit förtjusta i frågesportspelet Knowledge is Power (6/10). Vi har haft flera roliga stunder med knasiga korvgubbar och smutskastning mellan frågorna, och jag kan garantera några spelomgångar i helgen som pauser ifrån laglösa cowboyer.

Jesper försöker bibehålla sin mentala hälsa

Akta dig för uråldriga gudar med tentakler. Och gluten.

Jag norpade recensionsexemplaret av Call of Cthulhu och tänker prioritera mitt spelande på det. Jag hoppas på en hel del kluriga gåtor och kalla kårar.

Parallellt med detta är jag mitt uppe i tre andra spel som kanske får ta del av min tid om jag vill variera mig. I Yoku’s Island Express (9/10) är det de sista samlarföremålen som saknas för den eftertraktade platinumtrofén och jag tänker inte ge upp innan den flipprats i hamn. I 428: Shibuya Scramble är jag ungefär halvvägs och bifiguren Detektiv Kajiwara är så underbart skruvad att hans dialog lett till flera asgarv. Hela berättelsen är så underbart japanskt överdriven och med en bisarr och underfundig humor som gör det till en unik upplevelse.

Som om inte det vore nog har resten av redaktionen lurat (?) mig att spela Dark Souls: Remastered (10/10). Jag kanske inte skriver under på att det är en fullpoängare, men det är ett bra spel där jag får den där känslan av att varje dödsfall är mitt eget fel och att jag borde ha spelat annorlunda och hela tiden förbättrar både taktik och genomförande.

Martin sopar löv och nöter själar

Sa han verkligen att han var här för platinatrofén?

Sa han verkligen att han var här för platinatrofén?

I helgen har vi höststädning i vår bostadsrättsförening, vilket innebär att det trots allt kan bli lite lövkrig för min del. De fysiska aktiviteterna tänker jag dock varva med att fortsätta mitt äventyr i Dark Souls: Remastered. Jag har fortfarande inte lyckats besegra bossarna Ornstein och Smough, men då mina pyromancy-färdigheter nästan är på topp, tänkte jag prova lite nya taktiker mot dem.

Om jag får lite tid över, tänker jag nog kasta mig över den hög av spel som jag inhandlat för att komma upp ytterligare i trofénivå. Ett antal Artifex Mundi-spel pockar på min uppmärksamhet samtidigt som Chaos on Deponia lockar.

Vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.