Vad spelar du i helgen? [Vecka 42 2019]

Nu är det helg igen, kära läsare! Redaktionen har haft fullt upp under veckan och kommer så att ha även i helgen då spelhösten ännu inte har lugnat ned sig.

Själv kommer jag att börja varva ned efter helgen då min årliga resan till Japan stundar. Men först måste jag bli klar med det som ligger på recensionsbordet.

Med det, firar vi fredag nu tycker jag!

Jesper städar i spelhögen

Man kanske inte kan tro det, men hon har ett motorsågsvärd med långt skaft.

Jag har haft en lång serie med bra recensionsspel och tänkte städa lite i de senaste. Jag kommer att spela The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III (10/10) och Code Vein (8/10). I Trails har jag redan bestämt att det ska bli en platinatrofé, eftersom jag har tagit platina i de två första delarna. I Code Vein är jag på god väg, men det finns en online-trofé där jag måste besegra 200 bossar tillsammans med en människospelare som tar emot att ta tag i.

Förutom PlayStation-spel blir det också en brädspelsdag i helgen med det eminenta Gloomhaven.

Jonny åker tidsmaskin

Man kanske skulle grilla lite marshmallows i helgen?

För mig är den här helgens spelsessioner lite av en tidsresa. Jag ska delvis spela nysläppet av den gamla pc-klassikern Planescape: Torment från det ljuva året 1999, men även prova den nypolerade versionen av Ghostbuster: The Video Game från 2009. Det är två vitt skilda genrer, men jag tror att de kommer att komplettera varandra väl.

Utöver detta kommer jag likt min kollega Jesper även att spela en hel del brädspel under helgen, något som precis som tv-spel gör sig alldeles utmärkt under höstens ofta regnmörka dagar.

Som grädde på moset får vi inte glömma att det är lite halloweenfirande i Overwatch under några veckor framöver. Det är tillräckligt skäl för att jag ska vilja ta upp kontrollen och dra av några matcher i goda vänners sällskap.

Martin är strandsatt på en öde(?) ö

Undrar om det finns fisk här. Eller ved åtminstone…

Spelet som jag måste bli klar med under helgen heter Stranded Sails – Explorers of the Cursed Islands. I redaktionen kallar de detta för ett perfekt ”Martin-spel” eftersom det handlar om att bygga, hitta resurser och överleva. Jag instämmer verkligen!

Blir det någon tid över och jag har lust för något annat, blir det nog bara att samla själar i Dark Souls III (10/10). Sedan måste jag ju hinna packa inför resan nästa vecka.

Vad spelar du i helgen?

4 kommentarer
  1. Alestes Alestes
  2. Thomas Thomas
  3. Marcus bergström
  4. Marcus

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.