Vad spelar du i helgen? [Vecka 40 2019]

Nu är äntligen helgen här igen och i och med det, även en tids spelande. För egen del har jag inte några speciella helgplaner som inkluderar PlayStation-titlar, men våra övriga skribenter har ett i det närmaste fullsmockat schema.

Hur ser din helg ut? Ser du till att vara ute innan det blir minusgrader eller föredrar du att krypa ihop framför din PlayStation-konsol och värma dig?

Krille har bokat en weekend till Helheim

Inte Krilles favoritdel av spelet, men snyggt ändå!

Jag försöker för fullt med att få min skämshög att krympa i år, även om det är svårt så här års när det släpps så många lovande titlar. Den här helgen kommer jag dock att dedikera till ett sådant projekt, och det är Hellblade: Senua’s Sacrifice som jag äntligen ska ge den uppmärksamhet det förtjänar.

Hittills har äventyret bjudit på en otroligt spännande form av berättande med fantastiskt röstskådespel, och de fornnordiska miljöerna är rejält stämningsfulla. Stridsmekaniken känns dessvärre ganska enformig för min smak, men jag är på samma gång positivt överraskad av hur sällan jag tvingats plocka fram svärdet för att försvara mig hittills.

Jesper återvänder till Erebonia

Gamla bekanta minglar med nya ansikten och har en snäll inkörsport för nya spelare i serien.

Släppet av The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III närmar sig och jag spelar det för fullt med avsikt att leverera en recension av det. Och som om inte det vore nog har jag ett till rollspel på mitt bord. Jag pratar om waifu Souls; Code Vein som jag nämnde redan förra helgen.

På den bärbara fronten spelar jag AI: The Somnium Files som också har släppts på PlayStation 4. Det är geniet Utaro Kochiushi som står för manus och regi och om du spelat Zero Escape-serien så vet du ungefär vad du har att vänta.

Jonny kör bil och målar med stil

”När alla på redaktionen tävlar om att komma hem till sin konsol först”

Vroom vroom! Förra helgen spelade jag en hel del av det röjiga rallyliret Wreckfest, vilket lär fortsätta även de kommande dagarna. Det är svårt att tröttna när både adrenalinet och tävlingssinnet går på högvarv helt enkelt.

Ibland behöver man som känt också ta det lite lugnt, så det är en himla tur att jag då även har fått det till synes mysiga plattformsäventyret Concrete Genie i knäet. Spelet tar sikte mot ens konstnärliga ådra och utrustad med en magisk pensel gäller det att färglägga en allt mörkare värld.

Ni kan se fram emot en recension av spelet under nästa vecka.

Vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.