Vad spelar du i helgen? [Vecka 4 2023]

Tiden går som ni vet fort när man har roligt och vi närmar oss redan slutet på årets första månad. Roligt har vi haft och på bloggen har januari bjudit på en stark start med många höga poäng bland recensionsspelen. Har vi tur kommer den trenden att hålla i sig och bjuda på ännu fler gyllene siffror från oss.

Mängden recensionsspel har dessutom rullat igång ordentlig, och kanske får du läsa en del om utbudet redan i följande helgplaner.

Fredrik går på grottpromenad

Girighet kanske straffar sig?

När en nyversion av ett spel som ursprungligen släpptes 1976 dyker upp är det svårt att inte bli lite nyfiken. Att det dessutom handlar om ett såpass klassiskt spel som Colossal Cave Adventure, och att det är legenderna Roberta och Ken Williams som håller i spakarna så är det snudd på omöjligt att inte vilja testa det. Jag kommer således ta på mig en hjälm, beväpna mig med en ficklampa, försöka klura ut vad XYZZY betyder och ge mig ned i Colossal Cave.

Colossal Cave Adventure brukar hyllas som ett av de allra första, och mest inflytelserika, text-baserade äventyrsspelen och lade grunderna till ett flertal klassiska spelserier. Ken och Roberta byggde vidare på det arvet när de drev den legendariska spelstudion Sierra On-Line som gav ut bland annat King’s Quest och Police Quest-serierna.

Jonny hoppar mellan det grå och färgglada.

Varför känns den där ”välkomstskylten” inte särskilt välkomnande?

Trots att jag suktar efter att spela Dead Space Remake så har det fått stå åt sidan lite till förmån för andra recensionsspel. I motsats till det science fiction-tema som nämnda spel kretsar kring så bjuder skräckspelet Trenches istället på en resa bakåt i tiden, nämligen till mitten av första världskriget. Utöver att kräla omkring i leriga skyttegravar kommer jag även att göra en nostalgitrip och uppleva några riktigt gamla spel i Wonder Boy Anniversary Collection.

Får jag tid över kommer jag eventuellt att börja skrapa lite på ytan av Dark Souls igen. Efter att äntligen ha rundat av Elden Ring förra helgen blev jag nämligen sugen på att göra ett återbesök till Drangleic och dess mörka miljöer.

Jesper fortsätter skolgången

Det sägs ju att rökning dödar och det här kanske fungerar som bevis?

Fokus just nu ligger på Persona 3 Portable med avsikt att skriva en recension. Jag blev snabbare klar med Persona 4 Golden (10/10) eftersom jag har spelat det väldigt många timmar tidigare. Förra veckan skrev jag om The Dark Pictures: Switchback VR och ett förväntat släpp i februari. Bara någon dag senare utannonserades en försening, men jag står fast vid att The Devil in Me kommer att bli spelet jag plockar upp efter Persona även om det är oklart om det kommer att bli under helgen.

Vad tänker du spela i helgen?

2 kommentarer
  1. Thomas Thomas
  2. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.